1515

USA-börser: Terminer pekar på minusöppning

De amerikanska börsterminerna pekade mot en öppning på minussidan i tisdagens handel.

Handeln väntas vara avvaktande inför onsdagens räntebesked från Federal Reserve. En räntehöjning är inprisad och fokus ligger snarare på vilket budskap centralbanken vill förmedla i samband med höjningen.

Samtidigt kan den vinterstorm som drar in över den amerikanska östkusten, med kraftigt snöfall, komma att påverka handelsvolymerna. New Yorks borgmästare har uppmanat invånarna att stanna inomhus.

Statistik före öppningen visade att producentpriserna steg mer än väntat i februari, liksom kärn-PPI.

Strax efter klockan 14 var terminen för såväl Dow Jones industriindex som det bredare S&P 500-index och teknikorienterade Nasdaq 100 ned runt 0,3 procent jämfört med måndagens stängningsnivåer.

På måndagen handlades de amerikanska börserna i ett smalt intervall kring nollstrecket. Tisdagens Europabörser har bjudit på mestadels minus och i Asien var det överlag små rörelser.

Oljepriset har åter vänt ned efter att det av Opecs månadsrapport framgått att Saudiarabien ökade sin oljeproduktion i februari, jämfört med månaden innan. WTI-oljan var ned till 47:68 dollar fatet och Nordsjöoljan till 50:82 dollar.

På den fortsatta tisdagsagendan finns mer på oljefronten i form av oljelager, veckosiffror, från API i kväll klockan 22.30. På onsdagen kommer sedan lagersiffror från DOE. Nya rekordnivåer i amerikanska oljelager har varit en faktor bakom den senaste tidens oljeprisfall.

Bland oljebolag backade Chevron en knapp procent i den amerikanska förhandeln, Marathon Oil med cirka 1,5 procent och Exxon Mobil med en halv procent.

Valeant tappade 10 procent efter att miljardären Bill Ackman sagt att hans hedgefond Pershing Square Capital Management sålt hela sitt ägande i bolaget.

Skoåterförsäljaren DSW steg efter att kvartalsresultatet överträffat analytikernas förväntningar.

Intresse kan riktas mot Synopsys i och med att aktien kommer in i S&P 500-indexet. I förhandeln var dock rörelserna små i aktien.

Hela veckan och även nästa öppnar och stänger USA-börserna en timme tidigare än vanligt, klockan 14.30 svensk tid, eftersom USA redan ställt om klockan till sommartid.


Noteringar strax efter klockan 14
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones -0,25%
Terminen för S&P 500 -0,30%
Terminen för Nasdaq -0,26%
2-åriga USA-räntan +0,0003 till 1,3723%
10-åriga USA-räntan -0,0219 till 2,6039%
Olja, US WTI -0:72 USD till 47:68 dollar/fat
Olja, Brent -0:53 USD till 50:82 dollar/fat
EUR/USD -0:0021 till 1:0633Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?