1515

USA-börser: Tekniksektorn bakom uppgång

När veckans sista handelsdag inleddes på New York-börserna steg ledande index försiktigt, i spåret av det politiska skeendet i USA med den förestående omröstningen om hälsovårdsreformen AHCA, American Health Care Act.

Senaste uppgiften är att omröstningen ska hållas omkring klockan 21.45 svensk tid på fredagskvällen.

Strax efter klockan 18 var Dow Jones industriindex oförändrat på 20.648. Det bredare S&P 500 stärktes 0,2 procent till 2.350, medan det teknikorienterade Nasdaqs kompositindex handlades upp 0,4 procent till 5.843.

Orderingången på varaktiga varor i USA steg 1,7 procent i februari jämfört med månaden före. Det var något högre än de 1,4 procent analytikerna hade räknat med, enligt Bloomberg News snittprognos.

I Europa handlades flera ledande börser ned på fredagen medan Asienbörserna tidigare under dygnet i de flesta fall steg, med Tokyo i topp. På råvarumarknaden handlades oljan sidledes, med Nordsjöoljan Brent omkring 50:50 dollar och WTI-oljan på cirka 47:70 dollar.

Teknik var den enskilda sektor som gick bäst i New York på fredagen. Bland enskilda aktier rusade chiptillverkaren Micron Technology 8 procent efter att ha levererat en stark prognos och resultat som var betydligt bättre än analytikernas förväntningar efter stängning på torsdagen. Datalagringsföretaget Western Digital var en annan vinnare med en uppgång på 3,3 procent.

Mikrobloggen Twitter handlades upp 2,3 procent. Bolaget håller enligt uppgift på att se över en abonnemangsbaserad premiumtjänst riktad till professionella användare.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?