1515

USA-börser: Storbanken går starkt i förhandeln

USA tycks gå mot en splittrad öppning på onsdagen med något högre indexnoteringar för bolagen i Dow och S&P 500, men klart lägre på Nasdaq. Det visar terminerna cirka en halvtimme före öppning.

USA:s BNP ökade 1,4 procent i beräknad årstakt under första kvartalet, visar det den tredje beräkningen från det amerikanska handelsdepartementet, vilket är det första estimatet. Enligt Bloomberg News enkät väntade sig analytiker att BNP skulle ha ökat 1,2 procent. BNP-utvecklingen under fjärde kvartalet uppgick till oreviderade plus 2,1 procent.

På onsdagen klättrade USA-börserna med mellan 0,7 procent för Dows industriindex och 1,4 procent för Nasdaqs kompositindex.

Terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 var strax före klockan 15.00 i stort sett oförändrade, medan terminen för Nasdaqs 100-index backade med 0,6 procent. Även de ledande Europabörserna hade på onsdagseftermiddagen gått åt skilda håll, med en liten uppgång i London och tydligare nedåt i Frankfurt och Paris.

Walgreens har avancerat med drygt 6 procent i förhandeln, sedan samgåendet med konkurrenten Rite Aid skrinlagts. I stället tänker Walgreens köpa 2.186 butiker från den rivaliserande apotekskedjan. Rite Aid väntas däremot falla efter den spruckna affären och var ned närmare 20 procent i den inofficiella handeln.

Storbanken Citi klättrade 3,3 procent i handeln före öppning, efter att ha aviserat återköp av egna aktier för upp till 15,6 miljarder dollar och dessutom flaggat för en höjd utdelning till 0,32 dollar per aktie.

Även rivalen Bank of America väntas stiga i inledningen efter att ha avslöjat planer på återköp av aktier för upp till 12 miljarder dollar. Ytterligare en av landets storbanker, JP Morgan, vill göra återköp för 19,4 miljarder dollar.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?