1515
Annons

USA-börser: Stark dag för teknik

Efter en liten nedgång under den inledande handeln återhämtade sig USA-börserna på torsdagen. Uppgången inleddes efter att en inspelning från en utfrågning av numera avskedade FBI chefen James Comey börjat spridas där han uppger att han inte blivit uppmuntrad att avsluta utredningen kring Trump-kampanjens kopplingar till Ryssland.

Vid stängning var både Dow Jones industriindex upp omkring 0,3 procent medan det bredare S&P 500-indexet hade stigit 0,4 procent. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex hade stigit 0,7 procent.

Stora teknikbolag som Apple, Amazon och Facebook gick starkt på torsdagen och bidrog mest till uppgången för Nasdaq. Apple och Amazon steg båda 1,5 procent medan Facebook steg 1,9 procent.

Grafikkorttillverkaren Nvidia steg, 4,2 procent till 133 dollar, efter att UBS höjt riktkursen till 148 dollar.

Andra sektorer som gick starkt var telekom och konsumentrelaterat.

AT&T och Verizon steg båda 1,3 procent.

Cisco föll 7,2 procent efter att på onsdagskvällen ha lämnat en prognos om att intäkterna under innevarande kvartal kommer sjunka med 4-6 procent.

Wal Mart steg 3,2 procent efter sin rapport.

L Brands handlades upp 2,6 procent, efter resultat för första kvartalet som var i linje med förväntningarna samtidigt som bolagets guidning för andra kvartalet tolkas som "en suck av lättnad då investerare var beredda på ett sämre resultat", sade Roxanne Meyer vid MKM Partners, till Bloomberg News.

Efter börsens stängning rapporterade GAP ett resultat som var bättre än analytikernas förväntningar och aktien steg 6 procent i efterhandeln.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad på 2,23 procent.


Innehåll från StaplesAnnons

Staples: Det är smart att betala frakt

Vem betalar för transporten när frakten ingår i priset? Förmodligen både du och miljön. Men genom att visa och debitera transportkostnaden separat istället för att baka in den i produkternas pris vill Staples ge sina kunder större möjlighet att göra både ekonomiska och klimatsmarta val.

– Fraktfritt är sällan fraktfritt på riktigt. Vi tycker det är mycket bättre att redovisa transportkostnaderna tydligt och transparent, samtidigt som vi berättar för kunderna hur de kan minska dem. Med smartare beställningsrutiner kan antalet leveranser och därmed också både kostnader och klimatutsläpp kapas rejält, säger Fredrik Marcus, som är Sales Director för Staples i Sverige.  

Vad kan man då själv påverka som avtalskund? 

– Att samla ihop sina beställningar till större men färre order är en väldigt effektiv åtgärd. Och om en produkt skulle saknas hos oss och behovet inte är akut, så kanske man kan vänta någon extra dag så att allt kan levereras vid ett och samma tillfälle. En så enkel sak som att vara noga med att ange korrekt leveransinformation är också viktigt för att minska antalet transporter, säger Fredrik Marcus. 

Som ett led i Staples totala klimatarbete fokuserar man nu på att optimera alla delar av transportkedjan, från leverantörer via lager och hela vägen till kund. 

– Ja, även om transporterna bara står för cirka tre procent av vår totala klimatpåverkan, så är det en av de delar som faktiskt är enklast att påverka. Genom att öppet redovisa fraktens pris ger vi våra kunder ett starkt incitament att bidra till förändringen, säger Fredrik Marcus. 

Kort om Staples
Som ledande leverantör av kontorsmaterial och integrerade lösningar för små, medelstora och stora företag har Staples gedigen kunskap om arbetsplatser. Med ett brett utbud av produkter och lösningar som kan skräddarsys samarbetar våra experter med dig för att säkerställa att din arbetsplats har allt som behövs för att användas optimalt – when your space works, everything works.

www.staples.se

Mer från Staples

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Staples och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?