1515
Annons

USA-börser: Stängning lätt på plus innan julhelg

USA-börserna steg marginellt på fredagen där de sedan stängde, varför veckan som helhet slutade lätt på plus inför julledigheten.

Julrallyt har stannat av något och få katalysatorer återstår för att trigga köpare innan årsskiftet. Utvecklingen kan äventyra Dow Jones försök att nå den jämna nivån 20.000 innan årsskiftet. Volymen låg cirka 50 procent under snittet eftersom Wall Street är stängt på måndag.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,1 procent till 19.932. S&P 500 ökade 0,1 procent till 2.263. Nasdaqs kompositindex klättrade 0,3 procent till 5.462.

"Det finns verkligen inget som rör marknaden i dag. Vi är i vänteläge efter Trump-rallyt och det finns egentligen inget nytt innan vi går in i 2017. Investerare stänger sina böcker för året", sade Mohannad Aama, chef vid Beam Capital i New York, till Reuters.

Följt av ett tydligt rally efter att Donald Trump valts till president den 8 november har Dow Jones stigit 14 procent under 2016 medan S&P500 är 11 procent höge. Förhoppningar om att republikanernas politik kring infrastruktursatsningar och färre regleringar har drivit börsen.

Åtta av elva sektorer inom S&P500 noterade modesta uppgångar där hälsovård gick starkast, konsumentrelaterat och utilities (el- och gasbolag) låg i rött.

I det tunna nyhetsflödet stod Lockheed-Martin ut med ett tapp på drygt 1 procent. På torsdagen utövade Donald Trump Twitter-påtryckningar mot försvarskoncernen över kostnaderna för stridsplanet F35 som är det dyraste amerikanska stridsflygplanet någonsin. Han skrev att han bett Boeing ge pris för ett motsvarande F-18 Super Hornet. Boeing har uppgett att det kan tillverka planet för under 4 miljarder dollar.

Aerie Pharmaceuticals startade 5 procent ned men återhämtade sig efter en stund till att noteras till plus 4 procent. Läkemedelsbolaget sade inför börsöppningen att deras Rhopressa, mot ögonbesvär, ännu inte är redo för att skickas till FDA för godkännande. En stund in i handeln kom ett pressmeddelande som sade att deras tillverkare låg bakom förseningen som är planerad till slutet av första kvartalet 2017 vilket fick fart på aktien.

Yrkesklädesleverantören Cintas backade 3 procent efter en kvartalsrapport på torsdagskvällen där det justerade resultatet var något lägre än väntat.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var ned 1 punkt till 2,53 procent.

 

Graf S&P500 fredagen 23 december

image

Källa Infront

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?