1515

USA-börser: Snapchat väntas fortsätta falla

Terminerna för USA-börserna låg på lätt minus inför tisdagens handelsstart på Wall Street och indikerar därmed en fortsättning på den mindre börsnedgång som måndagen bjöd på.

USA:s samlade underskott i handelsbalansen ökade till 48,5 miljarder dollar i januari, vilket var precis som väntat, enligt Bloomberg News. Siffrorna, som kom en timme före den amerikanska börsstarten, gav ingen direkt reaktion i dollar, räntor och USA-terminer.

Vid 15-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex, S&P 500-terminen och tekniktunga Nasdaq 100 backat 0,1-0,2 procent, jämfört med måndagens stängning.

På måndagen stängde USA-börserna med ett minus på 0,2-0,4 procent i de stora börsindexen efter att en tidigare lite större nedgång mildrades något de sista timmarna.

I tisdagens Asienhandel slutade Tokyobörsen något ned och flertalet övriga marknader i regionen med viss uppgång. Europabörserna har på tisdagen bjudit på lite blandade rörelser runt nollstrecket. Tyska industriorder överraskade negativt på morgonen. Orderingången till tillverkningsindustrin sjönk 7,4 procent i januari, från föregående månad, och jämfört med motsvarande månad året före minskade den 0,8 procent. Börserna i Frankfurt och Paris påverkades dock inte i någon högre grad och noterades för en mindre uppgång respektive i en mindre nedgång.

Råvaruhandeln har visat på överlag lägre terminsnoteringar för metaller och plus för oljepriset.

President Donald Trump twittrade på tisdagseftermiddagen om krav på lägre läkemedelspriser, i linje med tidigare uttalanden.

Bland enskilda aktier i den amerikanska förhandeln var Navistar ned drygt 2 procent efter att intäkter och resultat under lastbilstillverkarens första kvartal i det brutna räkenskapsåret inte motsvarat analytikernas förväntningar.

Snapchat, som gjorde sin börsdebut i torsdags och då rusade, backade på måndagen med 12 procent och fortsatte ned med cirka 5 procent i tisdagens förhandel.

Dagens fortsatta agenda är ganska tunn. Det amerikanska energidepartementet lägger fram månadsrapport klockan 16.00 och i kväll klockan 22.30 kommer amerikanska oljelager enligt API.

Blickarna riktas i stället mot fredagens sysselsättningsdata för februari.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?