1515
Annons

USA-börser: Så påverkar oljeprisets rally kurserna

USA-börserna väntas komma att handlas runt oförändrade nivåer när måndagens handel inleds. Oljepriset rör sig uppåt efter helgens överenskommelse om produktionsneddragningar.

Vid 14.50-tiden visade terminerna för Dow Jones och S&P 500 endast marginella förändringar. Terminen för den tekniktunga Nasdaqbörsen backade 0,4 procent.

Oljeproducerande länder såväl utanför som inom Opec kom på lördagen överens om ett avtal för att minska produktionen och därmed få bukt med utbudsöverskottet. Det var första gången sedan 2001 som ett sådant avtal nåddes.

Oljepriset har sedan föregående stängning stigit med över 2 dollar och WTI-oljan noteras nu till priser strax under 54 dollar per fat.

Oljebolagen går framåt i förhandeln. Exxon Mobil steg 1,7 procent samtidigt som Chevron stärktes 1,2 procent.

Lockheed Martin kan komma under press efter att tillträdande presidenten Donald Trump i en tweet kritiserat de stora kostnaderna för stridsflygplanet F-35. "Miljarder dollar kan och ska sparas på militären (och andra) utgifter efter den 20 januari", skriver Donald Trump på minibloggen. Lockheed Martin sänktes närapå 3 procent i förhandeln.

Alexion Pharmaceuticals rasar med 16 procent i förhandeln efter ledningsförändringar på både posten som vd och finanschef. Den tidigare vd:n David Hallal avgår med hänvisning till personliga skäl. Han ersätts av David Brennan, tidigare vd för Astra Zeneca, som nu tar rollen som tillförordnad vd.

Alexion utreder för närvarande anklagelser om oegentligheter kring försäljningen av Soliris för behandling av sällsynta blodsjukdomar. När utredningen närmar sig sitt slutförande har ännu inga upptäckter gjorts som kräver revideringar av tidigare resultatrapporter.

På onsdag väntar Federal Reserve komma att släppa ett räntebesked. Investerarna räknar med en höjning av styrräntan med 25 punkter.

"Den dominerande risken på onsdagens fed-möte är, inte så mycket det faktum att vi kommer se en räntehöjning med en kvarts procent då det redan är inprisat, idén om vi får se en hökaktig ton i ränteutsikterna för 2017 som då kan komma att få traders att sträcka sig efter säljknappen", sade Jamieson Blake, vid ADS Securities med ansvar för försäljning i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

 


Innehåll från AccountorAnnons

Så hanterar Life Science-bolag sin ekonomi effektivt

Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.
Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor.

Life Science-bolag genomgår ofta stora förändringar på kort tid vilket också innebär förändringar i krav på legal rapportering. Och rätt ekonomisk information i rätt tid till investerare och marknaden är oerhört viktigt.

Inom Life Science-branschen är bolagen ofta på väg och under förändring. Initialt har bolagen ofta en liten organisation, köper då in olika typer av expertis externt och utvecklar partnerskap. Det är ofta svårt att motivera investeringen i en helt intern ekonomifunktion.

– Att outsourca är en passade och effektiv lösning för denna typ av bolag, säger Peter Einarsson, Senior Advisor på Accountor. 

Peter Einarsson är genuint intresserad av branschen och dess dynamiska bolag. Han har stöttat Life Science-bolag gällande deras ekonomi, redovisning och rapportering i över 20 år. 

– Outsourcing ger företaget snabb tillgång till kunskap och expertis. Vi kan snabbt svara på frågor och vara ett bra bollplank tack vare vår långa erfarenhet från andra liknande bolag, säger Peter Einarsson. 

Läs mer om Accountors samarbeten med Life Science-bolag.

Fokusera på rätt saker

Företagets utveckling handlar mycket om bra strategiska samarbeten och hur man genom partnerskap kan utveckla och leverera läkemedel, produkter och tjänster till marknaden utan att göra allt själv. Redovisning, lönehantering och rapportering tillhör inte bolagets kärnverksamhet och behöver inte göras på företaget. Så att ta hjälp är ett enkelt och effektivt sätt att sköta detta.  

Välj ett bolag att utvecklas med

Det är praktiskt att ta hjälp av ett bolag som kan vara med hela vägen under företagets utvecklingsresa. Som kan stötta under företagets olika faser och vid ändringar i krav på den finansiella rapporteringen. Samt som kan ge den högre kvalitet på rapporteringen som krävs, inklusive rapportering enligt IFRS, om bolaget har en ambition att notera sig. 

– Life Science är en av de mest spännande branscherna att jobba med tycker jag. Kombinationen av intressanta dynamiska bolag där det händer mycket, deras behov av kunskap, ofta snabba puckar och att få följa dem i deras utveckling tilltalar mig. Jag går igång när det kommer utmanande frågor och jag kan hjälpa till, säger Peter Einarsson.

Om Accountor:

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i 7 länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder.

Läs mer om Accountor här.

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?