1515
Annons

USA-börser: Röda siffror väntas i börsöppningen

Terminerna för USA-börserna indikerar att torsdagshandeln inleds på minussidan. Flera varuhusjättar är i blickpunkten med delårssiffror och Snapchatägaren Snap rasade i förhandeln efter sin första rapport som börsbolag.

Statistik före öppning visade att producentpriserna steg mer än väntat i april och att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd förra veckan var lägre än förhandstipsen. Siffrorna gav en aning dollarförstärkning.

Runt klockan 14.45 hade terminerna för Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 backat med 0,2 procent. För teknikorienterade Nasdaqs kompositindex, som stängde på rekordnivå för fjärde dagen i rad på onsdagen, var terminen ned 0,3 procent.

På Europas större aktiemarknader ligger indexen överlag på minus på torsdagseftermiddagen och i Asien stängde börserna mestadels på plus.

Oljepriset har fortsatt upp på torsdagen efter en stark utveckling dagen före i spåren av amerikanska lagersiffror. Nordsjöoljan noterades till 50:74 dollar och WTI-oljan på 47:79 dollar.

Opec och oljeproducerande länder utanför organisationen har nått enighet om att förlänga produktionsneddragningarna med sex månader, uppgav Iraks oljeminister, enligt Bloomberg News. Opec höjer också sin prognos för såväl efterfrågan som utbudet i år, visade Opecs månadsrapport för maj som publicerades på torsdagen.

Även priserna på basmetaller ligger på plus.

Bland enskilda aktier i den amerikanska förhandeln rasade Snap, bolaget bakom appen Snapchat, med 22 procent efter att sent på onsdagskvällen ha levererat sin första rapport som noterat bolag. Intäkterna var lägre än väntat och resultatet per aktie en förlust.

Verizon ser ut att ta hem kampen om spektrumbolaget Straight Path Communication, som AT&T också vill köpa. Det vinnande budet på 184 dollar per aktie värderar Straight Path till 3,1 miljarder dollar. Straight Path tappade i förhandeln efter att ha skjutit i höjden på sistone medan Verizon och AT&T noterades kring oförändrat.

Varuhusjättarna Kohls och Macys rapporterade före öppning och bådas jämförbara försäljning var lägre än vad analytikerna hade trott. Kohls tappade runt 3 procent och Macys runt 10 procent i förhandeln. Efter USA-handelns stängning i kväll lägger också varuhuskedjan Nordstrom fram kvartalssiffror och aktien var ned 2,5 procent i förhandeln.


Innehåll från DBTAnnons

DBTs tillväxtfinansiering hjälper företag att skala upp 7 x snabbare än marknaden

Alexis Kopylov, VD och Ulrika Valassi, Head of risk, DBT Capital. Alexander Uulas VD för Walk the Room
Alexis Kopylov, VD och Ulrika Valassi, Head of risk, DBT Capital. Alexander Uulas VD för Walk the Room

Ett av de största problemen för företag att skala upp och växa är tillgången på kapital. Idag är villkoren för tillväxtlån baserad på gamla principer och i många fall en krånglig utdragen process. Det här ville DBT Capitals grundare Alexis Kopylov ändra på. Sagt och gjort. I dag har företaget stöttat ett hundratal bolag med tillväxtfinansiering genom en snabb, smidig och datadriven ansökningsprocess.

Det finns över 1,5 miljoner företag registrerade i Sverige. Bolag som skapats av passionerade entreprenörer som driver växande små och medelstora företag. Bolag som tagit steget från nystartade företag till scale-ups med ett gemensamt drag – de är i behov av kapital för att finansiera sitt nästa steg och accelerera sin utveckling och expansion.

– Våra kunder är snabbväxande bolag. De senaste åren har de vuxit sju gånger snabbare än marknaden. För att den starka utvecklingen behöver de en finansiell partner som är lika snabbfotad och disruptiv som de är, säger DBT:s VD Alexis Kopylov.

Över 30 procent återkommande kunder genom långsiktig finansiering

– Vi ser att vår stora mängd återkommande kunder är ett bevis för styrkan i vårt erbjudande och kundernas vilja att bygga starka partnerskap som är relations- och inte transaktionsdrivna, säger Alexis Kopylov och fortsätter: 

– Plattformen är en sak men det är framför allt teamet som gör att vi kan ha ett så fantastiskt erbjudande. Vi märker det på kundnöjdheten eftersom vi får en enorm mängd propåer på rekommendationer och många återkommande kunder.

Långsiktig och skräddarsydd finansiering för framtidens bolag

Han pekar på tre saker som gör DBT unika på marknaden – storleken på lånebeloppet, löptiden på lån samt den smidiga och snabba processen. DBT erbjuder tillväxtlån på mellan 3 och 30 miljoner med löptider på 1–5 år. Vilket möjliggörs genom starka finansieringsavtal med internationella storbanker samt ett unikt samarbetsavtal med Europeiska Investeringsfonden. 

– Storbankernas kreditmodell för tillväxtfinansiering bygger på hur näringslivet såg ut förr i tiden. Idag kan bolag med komplexa koncernstrukturer och verksamhet i olika länder ha allt av ”värde” samlat i en laptop. Vi tycker att man måste anpassa sin kreditgivning efter det, säger Alexis Kopylov.

En snabb och smidig process med hjälp av realtidsdata

Det handlar också om själva processen bakom kreditbedömningen. Alexis Kopylov säger att snabbheten och träffsäkerheten bygger på kombinationen av deras datadrivna process och kompetenta kredit team.

– Genom att bland annat se till realtidsdata kan vi mycket snabbare få en mer djuplodande och heltäckande förståelse för bolagens historia. Sammantaget gör det att vår handläggningstid blir så otroligt mycket snabbare än de traditionella kreditgivarnas.

Snabbväxande bolag tipsar 

Ett av de bolag som har fått finansiering via DBT är Walk the Room. En 3D-studio som på kort tid vuxit till världens största leverantör av 3D-material för marknadsföring av kommersiella fastigheter. Här ger de sina tre bästa tips för tillväxt.

1. Sätt en vision som är större och längre bort än du egentligen vågar hoppas på. Det triggar nya tankebanor om vilka strategier, produkter och förutsättningar som krävs för att lyckas.

2. Investera i personal som tar med sig ett fokus på kvalitet och lönsamhet. Det måste finnas balans mellan det långsiktiga och kortsiktiga perspektivet.

3. Sist men absolut inte minst, ha koll på kassaflödet och se till att ha ett bra partnerskap på plats med en trygg finansieringspartner som har erfarenhet och intresse av snabbväxande företag.

”Simple access to growth funding”

DBT grundades 2017 med ambitionen att skapa bättre tillväxtförutsättningar för Sveriges små och medelstora företag. Riktar sig till aktiebolag som varit verksamma i minst två år med ett finansieringsbehov på 3–30 miljoner SEK. DBT är ett registrerat finansiellt institut backade av bl.a. Investment AB Öresund och Öhman AB.

Säkra er egen framgång - ansök på www.dbt.se 

Email: hello@dbt.se

Tel: 08 411 20 20

*Årlig intäktsökning 2017-2020 för svenska AB:s med 5-100 anställda 

 

Mer från DBT

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med DBT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?