1515

USA-börser: Positiva trender trots oljepristapp

Efter att börserna i New York har varit stängda till förmån för tisdagens nationaldagsfirande ser de ut att inleda handelsdagen försiktigt upp. Onsdagen markerar den första möjligheten för amerikanska investerare att handla efter att Nordkorea testavfyrat en missil som skulle kunna nå USA.

"De geopolitiska spänningarna fortsätter vara ett hot mot hela den globala stabiliteten och ekonomiska hälsan, och investerare kan inte ignorera det faktumet", sade Naeem Aslam på Think Markets, till Marketwatch.

Terminerna pekade klockan 14.40 upp 0,1 procent för industriindexet Dow Jones. S&P 500 steg omkring 0,2 procent, medan det tekniktunga indexet Nasdaq 100 var upp 0,4 procent.

Amerikanska betaltjänstbolaget Vantiv har gett ett förvärvsbud på brittiska Worldpay för 10 miljarder dollar.

På makroagendan väntas industriorder för maj månad klockan 16.00, där analytiker som Marketwatch har konsulterat är eniga kring en minskning med 0,7 procent.

Klockan 20.00 släpps protokollet från Federal Reserves penningpolitiska möte, där fokus ligger på att få klarhet om nästa räntehöjning och planen för centralbankens balansräkning.

Energibolag väntas tynga börsen efter det plötsliga oljeprisfallet som inträffade tidigare under onsdagen. Pristappet kan härledas till Ryssland, som uttalat sig negativt om fortsatta överenskommelser med oljekartellen Opec och markerar ett avbrott i den senaste veckans oljeprisuppgångar.

Den veckovisa oljelagerstatistiken från American Petroleum Institute väntas klockan 22.30.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?