1515

USA-börser: Oväntat livstecken från Blackberry

Den amerikanska börsuppgången från onsdagen, som fick stöd från de planerade republikanska skattereformerna som presenterades, blev inte långlivad. I stället backade ledande index i den inledande handeln på torsdagen, även om nedgångarna i de flesta fall var marginella.

Räntorna har sjunkit något under dagen efter onsdagens skattereformsstyrda uppgång. Definitiva siffror för USA:s bruttonationalprodukt, BNP, i årets andra kvartal visade en tillväxt på 3,1 procent vilket var lite över förväntan. Vidare var handelsunderskottet lägre än väntat i augusti, medan antalet nyanmälda arbetslösa ökade lite mer under förra veckan än vad som tippats på förhand.

I Asien var börsutvecklingen blandad med plus i Tokyo och nedgång i Hongkong, även de europeiska aktiemarknaderna har handlats åt lite olika håll på torsdagen. Oljepriserna vände upp under dagen medan basmetallerna hade blandade utfall.

Omkring klockan 16.50, svensk tid, var både Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 oförändrade, det förstnämnda vid 22.348 och det senare vid 2.506. Det mer teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var samtidigt ned 0,2 procent till 6.438.

Inom S&P 500 var hälsovård bästa bransch för dagen med en uppgång på några tiondels procent. Svagast var finansbolag och industri, även om nedgångarna på branschindexnivå överlag var av det mindre slaget.

Abb Vie och Abbott Labs avancerade dock båda rejält: den förstnämnda med 5,8 procent och den senare med 4,0 procent.

Smartphonetillverkaren Blackberry lade fram sin kvartalsrapport och siffrorna var bättre än väntat. Det sedan lång tid krisdrabbade bolagets aktie fick en kraftig skjuts uppåt i New York-handeln och var upp hela 13,8 procent.

Go Pro var först uppåt, men vände sedan nedåt med 2,6 procent. Actionkamerabolaget väntades presentera en ny produkt på torsdagen, enligt CNN Money, men några betydande nyheter hade efter någon timmes handel inte visat sig.

Vidare gjorde streamingtjänstbolaget Roku debut på Nasdaqbörsen under dagen. Aktien klättrade brant under sin premiärdag och uppgången var i närheten av 25 procent, vilket innebar att Roku handlades till runt 17:60 dollar - att jämföra med teckningskursen 14 dollar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?