Annons

USA-börser: Oro för Nordkorea sänkte Wall Street

USA-börserna föll tillbaka på tisdagen när spänningarna i Nordkorea återigen kom upp till ytan. Finansbolagen hade en svag utveckling med Goldman Sachs i spetsen för sektornedgången. Även bland teknikbolagen återfanns förlorare. Oljepriset såväl som guldpriset rörde sig uppåt.

Vid stängningen var Dow Jones industriindex ned med 1,1 procent till 21.753 och det bredare S&P 500 sjönk med 0,8 procent till 2.458. Tekniktunga Nasdaq noterades 0,9 procent lägre till 6.376.

Oljepriset steg med 2,7 procent med stöd av ytterligare en orkan som hotar att dra in över de sydöstra delarna av USA. Stormen Irma väntas nå Florida mot slutet av veckan.

Guldpriset var upp med 0,6 procent och handlades till nivåer som ligger runt det högsta priset på ett år.

USA:s president Donald Trump har gått med på att stötta Sydkorea genom vapenförsäljning med miljardvärde i dollar efter Nordkoreas senaste kärnvapentest samtidigt som hans FN-ambassadör sade att USA kommer att söka de starkast möjliga sanktionerna mot Kim Jong Uns regim.

Fed behöver ägna stor uppmärksamhet åt den underliggande inflationen innan räntan höjs igen, efter en rad svaga utfall. Det sade Fed-guvernören Lael Brainard på tisdagen, enligt Bloomberg News.

"Min egen uppfattning är att vi bör vara försiktiga med att strama åt penningpolitiken ytterligare tills vi känner oss säkra på att inflationen är på väg mot målet", sade hon.

Finansbolagen hade en svag dag där Goldman Sachs föll 3,6 procent och JP Morgan sänktes 2,4 procent. Bland teknikbolagen föll Qualcomm med nästan 4 procent.

United Technologies trycktes ned 5,7 procent efter att industrikonglomeratet sent på måndagen kommit överens om att förvärva flygplansdeltillverkaren Rockwell Collins för 23 miljarder dollar. Rockwell Collins steg 0,3 procent.

Delta Airlines tappade 3,5 procent efter att flygbolaget sänkt sin prognos för det tredje kvartalet. Bland analytikerkåren ska dock prognossänkningen ha varit förväntad under några veckors tid.

Tyska Merck steg 2,5 procent i USA efter att bolaget meddelat att det planerar att sälja sin konsumenthälsoverksamhet.

Insmed var en kursraket med en uppgång på 120 procent. Bioteknikbolaget rapporterade om ett positivt studieutfall i fas 3 för läkemedelskandidaten Alis för behandling av en ovanlig form av lunginfektion.

I samma sektor rasade Cellectis med 20 procent efter besked att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA stoppat två studier i fas 1 för behandling av blodcancer.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var ned 10 punkter till 2,07 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?