1515

USA-börser: Öppningen väntas gå i rött

Terminerna för de ledande USA-indexen pekade mot en negativ öppning en knapp halvtimme före öppningen i New York. En bidragande orsak var president Donald Trumps uttalande om att dollarn blivit "alltför stark".

Uttalandet skickade dollarn nedåt och valutan noterade sina lägsta nivåer på en månad i jämförelse med en valutakorg. Dessutom sände det nya kalla kårar nedför ryggen på en redan oroad marknad, som fortfarande försöker förstå hur USA:s nya administration planerar och agerar.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk i förra veckan med 1.000 personer till 234.000, jämfört med närmast föregående vecka. Väntat var, enligt Bloomberg News snittprognos, 245.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd.

Omkring kl 15.00 hade terminen för Dow Jones industriindex backat 0,2 procent, och terminerna för teknikorienterade Nasdaqs kompositindex och det breda S&P 500 var båda ned lika mycket.

Bland de bolag som på torsdagen visat upp böckerna för årets första kvartal fanns en rad av USA:s största banker. JP Morgan Chase var först ut och bankens resultat överträffade med marginal marknadens förväntningar. Det justerade resultatet per aktie var 1:57 dollar för det första kvartalet, mot förväntade 1:52 dollar. Det ojusterade resultatet för kvartalet var dessutom ännu starkare: 1:65 dollar per aktie.

JP Morgans intäkter uppgick till 25,6 miljarder dollar vilket även det var bättre än väntade 25,1 miljarder dollar. Intäkterna från ränte- råvaru- valuta- och aktiehandel var samtliga starkare än väntat.

Citigroup överträffade också analytikernas spekulationer med en vinst per aktie på 1:35 dollar mot väntade 1:24.

För Wells Fargo var resultatet mer i linje med förväntningarna (1:00 dollar/aktie mot väntade 0:97 dollar), men kreditförlusterna var åtminstone klart lägre än befarat.

Noteringar vid 15.00-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones -0,16%
Terminen för S&P 500 -0,24%
Terminen för Nasdaq -0,15%
2-åriga USA-räntan -0,0003 till 1,2012%
10-åriga USA-räntan -0,0036 till 2,2356%
Olja, US WTI +0,13 USD till 53:24 dollar/fat
Olja, Brent +0,05 USD till 55:90 dollar/fat
EUR/USD -0,0034 till 1:0630Innehåll från SiemensAnnons

Tekniken som skapar attraktiva fastigheter och bidrar till hållbar lönsamhet

Med tekniken som möjliggörare skapas ekonomisk och social hållbarhet. Med den insikten som grund levererar Siemens Smart Infrastructure en konkurrenskraftig portfölj som hjälper fastighetsbranschen att utveckla smarta, säkra, energieffektiva och hållbara lösningar i både befintliga och nya byggnader.

Som ett stort företag inom tekniksektorn vet Siemens vilka utmaningar fastighetsägare, hyresgäster och medarbetare står inför under uppförandet av smarta byggnader. Genom att nyttja teknik och smarta system i samverkan kan många av utmaningarna lösas men för en hållbar utveckling måste man även se bortom själva byggnaden. Med hjälp av bredden i portföljen kan Siemens hjälpa företag och samhälle att bland annat se möjligheterna i energiutmaningen, bidra till en hållbar laddinfrastruktur för fossilfria fordon och med teknisk infrastruktur skapa smarta byggnader som människor vill bo och arbeta i. Genom effektivt nyttjande av hyrd kontorsyta och ökad upplevelse för medarbetaren skapar dessa lösningar både social och ekonomisk hållbarhet samtidigt som fastighetens värde ökar.

– Omställningen för fastighetsägare går fort och jag tror att många känner en stress över ”Var ska jag börja?”. Vårt råd är att komma igång genom att sätta en långsiktig plan och att arbeta med öppna plattformar som möjliggör flexibilitet. Börja sedan med något som ger snabbt resultat, till exempel att åtgärda fastighetens mätarstruktur, det möjliggör energioptimering. Mitt råd är att våga fråga, det finns hjälp att få, säger Annika Persson, Branch Account Manager.

Siemens kopplar samman energisystem, byggnader och industrier på ett smart sätt där kunden alltid är i fokus, utgångsläget är utifrån kundens behov och en förståelse för verksamheten under uppförandets tre faser; design, konstruktion och förvaltning. Redan i designfasen är det viktigt att sätta en gemensam plan för vad som ska uppnås med byggnadens tekniska infrastruktur för att förebygga brister längre fram. Därför är öppna plattformar för kommunikation som både kan ta emot och leverera data nyckeln till framgång.  

– Vi hjälper vår kund att förbli nyfiken, vara uthållig, experimentera och anpassa sig genom vår adaptiva och intuitiva teknik. Tanken med Smart Infrastructure är att skapa ett ekosystem där morgondagens fastigheter, effektivt och hållbart, skall arbeta för de personer som lever och verkar där och inte tvärtom. Det bidrar till en hållbar utveckling för att skydda planeten för nästa generation samtidigt som samhället gör framsteg och bidrar till våra kunders framgång, berättar Annika Persson.

Om Siemens

Siemens gör världen till en mer uppkopplad och omtänksam plats där hållbar energi levereras pålitligt och effektivt. Med en bred portfölj av nätstyrning och automatisering; effektfördelning, omkoppling och styrning, fastighetsautomation, brandsäkerhet, säkerhetssystem, VVS-styrning och energilösningar förbättrar Siemens vårt sätt att leva och arbeta. Siemens Smart Infrastructure kopplar på ett smart sätt samman energisystem, byggnader och industrier.

siemens.se/smartabyggnader

 

Mer från Siemens

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?