1515

USA-börser: Öppning på plus väntas

Den amerikanska aktiehandeln ser ut att inleda fredagen en bit upp på plus. Terminerna, som legat på positiv mark hela dagen, stärktes något efter att de viktiga sysselsättningssiffrorna släppts. Likaledes små rörelser märktes i dollarn och räntorna som noterades marginellt ner.

Inför statistiken var läget något oklart kring var konsensus egentligen låg. Att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn ökade med 235.000 personer i februari jämfördes dels med Bloomberg News officiella prognossnitt på +200.000 personer, dels med de nya prognoser som hunnit komma efter onsdagens överraskande starka ADP-rapport (siffror för den privata sektorn).

De nya prognoserna var huvudsakligen placerade i ett intervall på 220.000-270.000 fler sysselsatta.

Strax efter klockan 15 var terminerna för såväl Dow Jones industriindex liksom för det bredare S&P 500-index upp med 0,4 procent. Terminen för Nasdaq 100 noterades 0,3 procent högre.

Läget på råvarumarknaderna hade ljusnat, om än marginellt, med högre terminsnoteringar för basmetallerna och oljan. WTI-terminen handlades dock fortfarande strax under 50 dollar fatet.

Flera flygbolag pressades i förhandeln. Southwest har sänkt sin intäktsprognos och aktien var 3 procent ner. Även Jet Blue och American Airlines tappade.

Nästa makrohållpunkt som marknaden riktar in sig på är när Federal Reserves policykommitté, FOMC, avslutar sitt tvådagarsmöte på onsdag i nästa vecka med räntebesked, denna gång åtföljt av nya prognoser och en pressträff med Janet Yellen.

I Reuters enkät bland över 100 deltagare, som gjordes innan sysselsättningsstatistiken blev känd, spår samtliga att Federal Reserve höjer räntan med 25 punkter. Enligt bedömarna väntas sedan två till räntehöjningar i år, under andra och fjärde kvartalet.

Noteringar strax efter klockan 15
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,40%
Terminen för S&P 500 +0,42%
Terminen för Nasdaq +0,34%
2-åriga USA-räntan -0,0132 till 1,3594%
10-åriga USA-räntan -0,0253 till 2,5800%


Innehåll från Orbitvu NordicAnnons

Här är verktygen som optimerar produktexponering online

För två år sedan startade då 17-åriga Gustav Grøn Risager Clausen, (CEO) och David Samuel Holsko, (COO) Orbitvu Nordic, en start-up som skapar perfekta produktbilder på några sekunder. Fram till idag har bolaget en årlig tillväxt på 300 + procent vilket i år resulterar i intäkter på 9 miljoner sek.  

Steve Jobs, som var medgrundare och VD för Apple Inc, är en stor förebild till grundarna och har inspirerat dem att tänka stort. Något som resulterat i att Orbitvus teknologi idag används av stora företag som Boozt, Plantagen och Lyko. Orbitvu Nordic distribuerar Orbitvus fotostudioutrustning och mjukvara i Sverige, Norge, Danmark, Finland och på Island.

Här finner du mer info om fotostudio för produktbilder med 360° vy, 2D-foton och videoupptagningar 

Ökad kundlojalitet med högkvalitativa produktbilder

Idén till Orbitvu kom till då grundarna såg hur många webbutiker som hade problem med att ta bra, konsekventa produktbilder billigt och i hög kvalitet för webbpublicering. Lösningen på problemet blev en integrerad och automatiserad fotostudio med tillhörande mjukvara där kunden snabbt kan skapa perfekta produktbilder, även med 360° vy. 

– Det finns ett ökat förtroende för produkten som köps online om man har kunnat se hela produkten i en 360° vy och läsa produktbeskrivningen. Det skapar ett förtroende att produkten lever upp till förhoppningar och minskar antalet returer, säger David Samuel Holsko. 

Optimalt verktyg för digital närvaro

Många företag har under pandemin märkt hur avgörande digital närvaro är för affärsverksamheten. Som konsekvens upplever nu många företag ett behov av effektiva arbetsprocesser för publicering av innehåll online. Orbitvu Nordics affärsmodell är enkel och bygger på en finansieringsmodell där man med en månadsavgift får ta del av studion.

– Vårt syfte är att hjälpa e-handlare effektivisera resan från produktfotografering till webbpublicering och skapa bättre innehåll, vilket kommer förbättra deras kundupplevelse. Vi kan integrera vår lösning för alla stora och små företag med behov av en kostnadseffektiv lösning för publicering av produktbilder online. Vår lösning kan sänka kostnaderna som annars läggs på fotograf, hyra av studio och redigering rejält, säger Gustav Grøn Risager Clausen.

Vill du veta mer om Orbitvus mjukvara? Läs här

Tre snabba med Lyko

1. Varför har ni valt att visa produkterna i en 360° vy?

För att ge kunderna bästa möjliga information innan köpet. De kan vända, vrida, zooma in produkten och läsa t.ex. innehållsförteckning och hur produkten ska användas.

2. Hur har ert arbetsflöde med publicering av produktbilder förändrats?

Produktfotograferingen har definitivt blivit mycket snabbare tack vare den automatiska friläggningen och enkelheten i programmet.

3. Hur har 360° vyn påverkat er kundupplevelse?

Vi har sett att kunderna använder funktionen mycket och det tar vi som ett kvitto på att det är en bra funktion. Förflyttningen till e-handeln har varit stor till följd av Covid och denna funktion ersätter inte den fysiska upplevelsen i att hålla i något i en butik men underlättar helt klart för kunden att fatta ett informerat köpbeslut.

Om Orbitvu Nordic i Danmark

Industri: Content production & management automation
Teknologi: Mjukvara som automatiserar produktfotografering med en användarvänlig teknik, redigerar automatiskt bort bakgrunden, skapar 360° bilder och med templates redigeras automatiskt skuggor och belysning och exporterar till önskad destination.
Service: Alla kunder stöds personligen av Orbitvu Nordics team
Omsättning (sek): 2021: 9 Mkr. Förväntad 2022: 13–18 Mkr.
Team: Gustav (CEO) Gustav@orbitvunordic.com, David (COO) David@orbitvunordic.com och Johannes (CMO) Johannes@orbitvunordic.com

orbitvunordic.com/se/kontakt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Orbitvu Nordic och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?