Annons

USA-börser: Öppning nedåt väntas

USA-börserna väntas börja torsdagen med fallande index, efter en dag då de ledande Europabörserna dragit åt olika håll. London har stärkts, medan Frankfurt backat.

Med tjugo minuter till öppning var terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 ned 0,2 procent vardera och Nasdaq-terminen sjönk lika mycket.

Bland de aktier som gått bäst sedan USA:s presidentval den 8 november finns bland annat råvarurelaterat som Freeport-McMoran och Transocean. Andra aktier som lyft 15 procent eller mer sedan valet är United Rentals, Skyworks Solutions och Mosaic.

Flera analytiker, från företag som Susquehanna och Bank of America Merrill Lynch, har på senare tid rekommenderat att handlare delvis går ur sina långa aktiepositioner efter de stora uppgångar som varit.

En indikator som oroar vissa är sysselsättningen i USA. Arbetslösheten har nu fallit till nivåer som många bedömare klassar som full sysselsättning. Historiskt bådar det inte gott för aktiemarknaden. Enligt Credit Suisse har fyra av de senaste fem topparna för S&P 500 kommit sedan arbetslösheten fallit till mellan 50 och 100 punkter under full sysselsättning.

För torsdagen väntas flera konsumentinriktade aktier hamna under press. Kosmetikabolaget Estée Lauder har sänkt sin prognos för helåret 2017 med hänvisning till bland annat politisk och social oro samt fruktan för terrorism. L Brands räknar med att februariförsäljningen i jämförbara butiker kommer att sjunka med medelhöga ensiffriga procenttal.


Noteringar vid 15.10-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones -0,2%
Terminen för S&P 500 -0,2%
Terminen för Nasdaq -0,2%
2-åriga USA-räntan -0,0159 till 1,1966%
10-åriga USA-räntan -0,0221 till 2,4478%
Olja, US WTI +0:11 USD till 53:99 dollar/fat
Olja, Brent +0:40 USD till 57:20 dollar/fat
EUR/USD +0:0039 till 1:0808Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?