Annons

USA-börser: Nya högstanivåer

På eldade av oljan nådde de amerikanska börserna nya högsta nivåer på onsdagen. Sänkt oljeproduktion från Opec lockade in köpare.

Efter klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,3 procent till 19.182. S&P 500 steg 0,1 procent till 2.205 och noterade tidvis en ny högsta topp. Tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,7 procent till 5.342.

"Ett avtal om produktionssänkningar är positivt för oljeaktier på kort sikt, men uppsidan för oljepriset kommer att vara begränsad. Amerikanska aktier har fortfarande utrymme att stiga med tanke på att Trumps politik verkar gå åt ett bättre håll än vad folk räknade med inför valet", säger Heinz-Gerd Sonnenschein, aktiestrateg vid Deutsche Postbank, till Bloomberg News.

Opec överraskade marknaden genom att komma överens om en sänkning av oljeproduktionen med 1,2 miljoner fat per dag, vilket fick oljan att rusa med cirka 8 procent. Sänkningen var den första på åtta år. Bloomberg News menade att kartellen nu bevisat sin trovärdighet, något många länge tvivlat på.

Inom S&P500 var energisektorn naturligt den bäst presterande följ av finans som byggde på tisdagens uppgångar och fortsatte således sin återhämtning efter en svag period. Chevron och Bank of America var upp kring 3 procent vardera.

En stor rörelse bjöd också Abercrombie & Fitch på som backade 4 procent sedan klädkedjan redovisat ett svagt resultat för tredje kvartalet.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 9 punkter till 2,38 procent.

Graf S&P500 onsdagen 30 november

image

 

Källa Infront

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?