1515

USA-börser: Nordkorea fortsatte oroa Wall Street

USA-börserna vände svagt nedåt i den tidiga handeln på torsdagen. Oron kring Nordkorea fanns kvar på tapeten och bland de stora förlorarna för dagen fanns sportklädestillverkaren Under Armour (-0,9 procent) och juveleraren Tiffany (-4,8 procent).

Svängigt värre var det för aktien Equifax, som först rasade hela 9,5 procent efter att ha specificerat vilka svaga punkter i programvaran som hackare använt för att stjäla användardata från hela 143 miljoner amerikanska kunder. Senare under handeln återhämtade sig dock aktien kraftigt och vid stängning var kursen i stort sett oförändrad från dagen före.

Oron kring Nordkorea fortsatte. USA:s utrikesminister Rex Tillerson lade press på Kina att minska oljeexporten i ett försök att få Nordkoreas ledare Kim Jong Un till förhandlingar. Detta sedan Kim nu hotat att "sänka Japan i havet" med en kärnvapenattack, och dessutom förvandla USA till "aska och mörker" för att landet ställt sig bakom de senaste FN-resolutionerna mot Nordkorea.

Tecken syns nu också på att landet sägs uppvisa tecken på att förbereda ännu en robotuppskjutning, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till Nikkei. Asahi rapporterar att förberedelserna, som kan gälla en raket driven av flytande bränsle, kan syfta till en interkontinental ballistisk robot av typen Hwasong-14.

Amerikanska aktier bjöd på torsdagen annars på spridda skurar: uppgångar såväl som kursfall. Bolag som säljer konsumentvaror, som kläder och livsmedel, pressades sedan regeringen uppgett att konsumentpriserna stigit under augusti – något som kan tyda på stigande inflation och kan tvinga Federal Reserve att höja styrräntorna snabbare än de skulle önskat. Det skulle i sin tur kunna bromsa in den amerikanska ekonomin.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?