1515

USA-börser: Mjukare Trump väntas lyfta Wall Street

USA-börserna väntas inleda torsdagens handel på plussidan efter uppgifter om att Vita huset kan ta en något mjukare hållning i frågan om stål- och aluminiumtullar än vad som först befarats. På torsdagskvällen kan president Donald Trump komma att skriva under ett tillkännagivande om tarifferna, men enligt företrädare för Vita huset kan också undertecknandet försenas till fredagen på grund av legala frågor.

Vid 15-tiden hade terminen för Dow Jones index stigit 0,1 procent, S&P 500-terminen var upp 0,3 procent och terminen för Nasdaq 100 hade ökat 0,5 procent. 

På onsdagen återhämtade sig New York-börserna under handelns gång och de stora indexen stängde klart över dagens lägsta nivåer. Dow Jones storbolagsindex slutade på minus 0,3 procent, det bredare S&P 500 var ned 0,1 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde på plus 0,3 procent. 

Asienbörserna steg i torsdagens handel efter minskad oro kring riskerna av ett potentiellt handelskrig i spåren av de föreslagna amerikanska tullarna. I Japan gav också stark konjunkturstatistik stöd.

På Europafronten lämnade ECB räntorna oförändrade men ändrade sin guidning om tillgångsköpen, QE. På finansmarknaderna blev resultatet att euron stärktes och de europeiska räntorna steg. Europabörserna låg fortfarande på plus på eftermiddagen, undantaget Frankfurtbörsen, men dämpades av ECB-beskedet. 

Före öppningen i USA kom också statistik från Challenger som visade minskade varsel medan veckosiffrorna över nyanmälda arbetslösa steg mer än väntat.  

På råvarumarknaden låg oljepriserna runt oförändrat på torsdagseftermiddagen och på metallpriserna var riktningen lite blandad. 

Lastbilstillverkaren Navistar höjde i torsdagens kvartalsrapport sina tidigare lämnade prognoser vad gäller både intäkter, resultat och lastbilsmarknadens leveransvolymer för 2018. Dessutom var det underliggande resultatet i bolagets första kvartal bättre än väntat. Aktien var upp i tunn förhandel.

Dagligvarukedjan Kroger var ned nära 7 procent efter att bolagets utsikter för helåret inte levt upp till analytikernas förväntningar, enligt Bloomberg News. 

Klädföretaget American Eagle Oufitters prognoser slog i stället förhandstipsen och aktien dryga procenten i förhandeln.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?