ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Macy's rusade och lyte branschkollegor

New York-börserna mattades av något under onsdagens avslutande handel men stängde ändå på plus. Detta trots förnyad oro kring situationen i Nordkorea. Amerikanska varuhusjättar stärkte index efter starka besked från Macy's som steg med drygt 10 procent, vilket även fick flera branschkollegor att stiga.

Nordkorea hotade på onsdagen att ställa in mötet mellan Kim Jong-Un och Donald Trump i Singapore i juni. Anledningen är en militärövning där USA och Sydkorea deltar som Nordkorea anser är en provokation. 

Dow Jones industriindex stängde upp 0,3 procent till 24.769, det bredare S&P 500 steg 0,4 procent till 2.722 och teknikorienterade Nasdaq var upp 0,5 procent till 7.389.

Nästan samtliga sektorer låg på plus med råvaror som draglok genom att stiga 1,2 procent. Kraftsektorn backade 0,9 procent.      

På bolagsfronten presenterade den amerikanska varuhusjätten Macy's ett bättre kvartalsresultat än väntat med en överraskande stor jämförbar försäljningsökning och har samtidigt höjt sin helårsprognos. Aktien fortsatte att gå starkt och stängde på +10,6 procent. Sektorkollegorna JC Penny, Nordstrom och Kohls var samtliga upp mellan 2,0 och 5,6 procent. 

Cisco, som tillverkar kommunikationsutrustning, kom med sin kvartalsrapport efter onsdagens börsstängning. Rapporten var i linje med analytikers förväntningar, men aktien sjönk omkring 4 procent i efterhandeln. 

Sportklädestillverkaren Under Armour steg drygt 8 procent och fortsätter därmed en imponerande klättring. Sedan årsskiftet är aktien upp 38 procent.

Även Nike gick starkt, upp 2,6 procent.  

Generikabolaget Teva steg drygt 3 procent. Tidigare under onsdagen meddelades det att Warren Buffet-kontrollerade Berkshire Hathaway har per den 31 mars fördubblat sitt innehav till 4 procent av bolaget. 

Före börsöppningen kom statistik som visade att bostadsbyggandet i USA sjönk med 3,7 procent i april, vilket var mer än en väntad nedgång på 0,7 procent, enligt Reuters.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 1 punkt till 3,08 procent.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer