USA-börser: Lugn öppning väntas

De amerikanska börserna väntas inleda torsdagshandeln med oförändrad eller svagt stigande utveckling, av terminerna att döma. Marknaden smälter den europeiska centralbankens penningpolitiska besked och jobbstatistik från hemmaplan.

Strax innan 15-tiden var terminen för Dow Jones svagt upp medan terminerna för S&P 500 och det tekniktunga Nasdaq var närmast oförändrat, jämfört med tisdagens stängning.

ECB beslutade vid torsdagens möte att som väntat lämna styrräntorna oförändrade. Banken uppgav samtidigt att styrräntorna kommer att ligga kvar på nuvarande eller lägre nivåer under en utdragen period och klart längre än programmet för tillgångsköp, som förlängs men kan börja trappas ned från och med april 2017.

"Beslutet om att trappa ned tillgångsköpen ses som en bra sak eftersom att det ses som ett tecken på förbättring. En viss volatilitet är sannolik i samband med att presskonferensen börjar då investerare söker efter ytterligare ledtrådar om centralbankens planer", sade Colin Cieszynski, marknadsstrateg på CMC Markets, enligt Marketwatch.

Nästa vecka väntas amerikanska centralbanken presentera sitt beslut om styrräntorna och förväntningarna väger för en räntehöjning.

Från amerikanskt håll inkom arbetsmarknadsstatistik som visade att antalet nya arbetssökanden i USA var något högre än väntat under förra veckan och uppgick till 258.000. Utfallet var dock 10.000 färre än veckan dessförinnan.

Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, rapporterade en vinst per aktie om 0:27 dollar, att jämföra med förväntade 0:22 enligt Bloomberg News snittprognos. Intäkterna var dock något lägre än förväntningarna.

Sportklädesbolaget Lululemon rusade drygt 15 procent i förhandeln efter att ha rapporterat ett bättre än väntat resultat samt ett aktieåterköpsprogram under den sena onsdagskvällen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?