Annons

USA-börser: Lugn handel i veckoavslutet

USA-börserna handlades i oregelbunden tendens under fredagen och uppgångar från tidigare i veckan höll i sig i lugnare handel. Sedan början av veckan har S&P 500 stigit med närmare 5 procent och hittills har indexet återtagit mer än hälften av nedgången från förra veckans korrektion.

Eftermiddagens amerikanska konjunkturstatistik medförde inga större rörelser på New York-börserna. Exempelvis var Michiganindex, som visar sentimentet hos konsumenterna, på en nivå som rankas som den näst högsta på 14 år.

Dollarn har fortsatt försvagats i veckan. Dollarindex som mäts mot de mest betydelsefulla valutorna har fallit med 1,6 procent i veckan.

"Det kan vara så att marknaden tycker att Federal Reserve inte kommer att vara så aggressiva den här gången. I valet mellan inflation och tillväxt kommer det att luta åt att man stödjer tillväxt och därför inte kommer att höja räntorna så mycket som Fed normalt gör i en period med hög inflation" säger Marshall Gittler, strateg på ACLS Global, i ett marknadsbrev rapporterat av Market Watch.

Vid 18-tiden noterades Dow Jones industriindex 0,7 procent högre och det bredare S&P 500 avancerade 0,6 procent. Tekniktunga Nasdaq var upp 0,5 procent.

Inom S&P 500 var det defensiva branscher som tog täten bland branscherna. Hälsovård och telekom steg med runt 1 procent. Sällanköpsvaror, där retailbolagen finns, hade en sämre dag. VF Corp med stor andel outdoor i sortimentet föll med närmare 10 procent.

Den amerikanska tioårsräntan handlades oförändrad till 2,19 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?