Annons

USA-börser: Krisbolaget rusar på Wall Street

USA-börserna höll sig på små indexförändringar i onsdagshandeln.

Den amerikanska senaten godkände på onsdagsmorgonen svensk tid förslaget till skattereform med röstsiffrorna 51-48. Innan förslaget kan gå till president Trump för godkännande som lag måste dock Representanthuset rösta igen. Ett sådant godkännande i representanthuset väntas under onsdagen.

Omkring klockan 18.10 var Dow Jones industriindex oförändrat vid 24.760. Samtidigt var även S&P 500 oförändrat, vid 2.681, medan Nasdaqs kompositindex tappade 0,1 procent till 6.956.

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA steg med kraftiga 5,6 procent i november, till en beräknad årstakt på 5,81 miljoner enheter. Analytiker hade räknat med att försäljningstakten endast skulle öka med 0,9 procent, enligt Bloomberg News prognosgenomsnitt.

På aktiefronten handlades logistikjätten Fedex upp 3,0 procent. Sent på tisdagen kom ett överraskande starkt resultat för räkenskapsårets andra kvartal, som sträckte sig fram till 30 november. Bolaget höjde också sin prognos för helårsresultatet.

Även chiptillverkaren Micron Technology kom med ett starkt kvartalsresultat och aktien steg 4,5 procent.

Den länge krisdrabbade smartphonetillverkaren Blackberry sköt i höjden med 9 procent. Före börsöppningen presenterade bolaget resultat och intäkter för kvartalet som överträffade analytikernas snittförväntningar. Blackberry upprepade också sin prognos, om ett positivt resultat per aktie för räkenskapsåret 2018.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var upp 1 punkt till 2,47.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?