USA-börser: Köparna vill åt råvaror och olja

USA-börserna startade december och tillika måndagen kring nollstrecket, köpintresset var tydligast i råvaru- och oljerelaterat medan defensivt backade.

Vid klockan 16.05 noterades Dow Jones Industrials upp 0,3 procent till 19.187. S&P 500 ökade 0,1 procent till 2.200. Tekniktunga Nasdaq sjönk 0,2 procent till 5.314.

"En rekyl som inte sker under panikförsäljningar, skulle vara en hälsosam signal för marknaden. Jag tror att det skulle vara ett bra köptillfälle", sade Robert Pavlik, chefmarknadsstrateg vid Boston Private Wealth, till Reuters.

Likt föregående session syntes energi och finans i indextoppen. Att oljan byggde på onsdagens rally med 3 procent bidrog till fortsatt köpintresse i oljebolagen, Chevron avancerade 2 procent och Chesapeake Energy var upp 3 procent.

Bland finansaktierna steg Bank of America 1,5 procent efter onsdagens 4-procentiga uppgång. Donald Trump har signalerat minskad reglering för sektorn vilket gett rusning i banker.

På aktiefronten föll Dollar General 6 procent sedan lågprisvaruhuskedjan levererat ett överraskande försäljningstapp under det tredje kvartalet jämfört med i fjol.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 7 punkter till 2,45 procent.

S&P500 torsdagen 1 december

image

 

Källa Infront

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?