1515
Annons

USA-börser: Klädjätte rusade på budrykten

Förändringarna var fortsatt måttliga på New York-börserna på onsdagen, där ledande index dock höll sig på plussidan ända till stängning. Därmed var USA-börserna fortsatt uppåt - nu för femte dagen i rad.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,4 procent till 21.013. Det bredare indexet S&P 500 var upp 0,3 procent till 2.404, och teknikorienterade Nasdaqs kompositindex gick upp med 0,4 procent till 6.163.

De flesta Fed-ledamöter gjorde bedömningen att det "snart skulle bli lämpligt" att skärpa penningpolitiken igen, och ställde sig också bakom en plan för att gradvis krympa Feds balansräkning. Det framgår av protokollet från FOMC-mötet den 3 maj, enligt Bloomberg News.

Råoljepriset vände så småningom nedåt efter den markanta uppgången på senare tid, då WTI-oljan handlades till strax över 51 dollar fatet och Brent strax under 54 dollar. Lagerstatistiken från USA:s energidepartement, som visade att råoljelagren i USA minskade med 4,4 miljoner fat förra veckan vilket var klart mer än den förväntade nedgången med 2,1 miljoner fat, lyckades inte lyfta råoljan ytterligare.

Inom råvarusektorn var Praxair en vinnare med en uppgång på knappt 2 procent, sedan tyska Linde lagt fram en plan för en möjlig sammanslagning av de två företagen.

Abercrombie & Fitch steg också på onsdagskvällen, sedan Wall Street Journal uppgett att private equity-firman Cerberus Capital Management arbetar med ett bud på modekedjan. Abercrombie & Fitch stärktes 5,7 procent.


Allianskollegorna Nissan och Mitsubishi presenterar nya elbilar för japanska marknaden

Biltillverkarna Mitsubishi och Nissan har genom samriskbolaget NMKV presenterat två nya eldrivna småbilar som ska erövra den japanska marknaden. 

Det handlar om Kei och Sakura. Den senare är Nissans skapelse och beskrivs som en ”game-changer” av vd Makoto Uchida. Samtidigt väljer Mitsubishi att framhålla Kei tack vare sin tillräckliga räckvidd och det överkomliga priset. Räckvidden i Kei är 180 kilometer per laddning.

Sakura och Kei kommer börja säljas i Japan med start i år.

Nissan och Mitsubishi ingår i en allians med Renault. Trion har som mål att lansera 35 nya elbilsmodeller fram till år 2030. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?