Annons

USA-börser: It-bolag rusar efter stark rapport

New York-börserna klättrade i den inledande fredagshandeln och vid 18-tiden var både Dow Jones industriindex var upp 0,7 procent. Nasdaq kompositindex och det bredare S&P 500 steg båda 0,9 procent. 

Uppgången leddes av energi och kraftbolag samt IT-aktier. 

Största vinnaren i S&P 500 var Hewlett-Packard Enterprise med en uppgång på 9,6 procent. Efter torsdagsbörsens stängning kom it-tjänsteföretaget med en stark rapport med robusta utsikter. 

Även det konsumentfokuserade teknikbolaget HP kom med starka kvartalssiffror och utsikter. Aktien steg 5,8 procent.

Blue Buffalo Pet Products rusade med nästan 17 procent efter att General Mills lagt ett bud värt 8 miljarder dollar. General Mills sjönk 2,9 procent på fredagen. 

I en rapport till kongressen skrev Federal Reserve att den såg bred förbättring i den amerikanska ekonomin och pekade på en uppgång i inflationen mot slutet av förra året. Fed antydde dock inte att prisökningarna behöver innebära att man agerar mer aggressivt med penningpolitiken. Rapporten kommer inför Fed-chefen Jerome Powells utfrågning i kongressen nästa vecka. 

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen sjönk 5 punkter till 2,87 procent. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?