Annons

USA-börser: Handel i sidled väntas

USA-terminerna tydde inför torsdagens handelsstart på ännu en dag med små indexrörelser, åtminstone till en början.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd ökade med 20.000 personer till 243.000 under vecka 9, jämfört med veckan närmast före. Utfallet var i stort sett i linje med de 238.000 analytikerna på förhand hade räknat med.

Enligt ECB-chefen Mario Draghi är det underliggande inflationstrycket i euroområdet fortsatt dämpat och en "mycket betydande" grad av ackomodering behövs, enligt honom. Det betyder att kvantitativa lättnader, QE, kan utvidgas och förlängas förutsatt att utsikterna försämras.

Vid 15.20-tiden var terminerna för såväl Dow Jones industriindex liksom för det bredare S&P 500-index oförändrade. Terminen för Nasdaq 100 var ned 0,1 procent jämfört med onsdagens stängning.

Oljepriset fortsatte på torsdagen att backa, om än i lugnare takt än under onsdagskvällens snabba ras. WTI-oljan handlas nu återigen strax under 50 dollar.

En grupp investerare under ledning av Edgar Bronfman Jr har dragit sig ur budgivningen för det bolag som publicerar magasinet Time, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i processen. Time steg nästan 3 procent inför öppningen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera