1515

USA-börser: Gopro slaktas efter sänkt prognos

USA-börserna inledde den nya handelsveckan med begränsade indexrörelser. Fastighetsbolag gav visst stöd. Actionkamerabolaget Gopro sänktes av en prognos.

Vid 18-tiden hade Dow Jones industriindex backat 0,2 procent. S&P 500-indexet var oförändrat medan Nasdaqs kompositindex var upp 0,2 procent.

I sektorväg drog fastigheter, liksom i Europa, uppåt medan banker gick sämre samtidigt som statsobligationsräntor rörde sig nedåt. Medan fastighetsbolag gynnas av lägre räntor tenderar det att pressa bankers lönsamhet i rådande lågräntemiljö. I slutet av veckan inleds en ny rapportsäsong med siffror från banker som JP Morgan och Wells Fargo.

Även hälsovård gick svagt som sektor. Exempelvis backade Celgene drygt 2 procent efter köp av det privatägda bioteknikbolaget Impact Biomedicines. Det sammanlagda priset kan komma att bli 7 miljarder dollar om vissa milstolpar nås.

Teknik- och inte minst halvledarsektorn rörde sig uppåt. Halvledarbolaget Nvidia steg nära 4 procent efter att i helgen ha berättat om ett partnerskap med bland annat Uber, Volkswagen och kinesiska Baidu om självstyrande bilar. Bland halvledarföretagen var vidare AMD runt 3 procent upp.

Sportklädesbolaget Lululemon backade nära 2 procent i samband med en investerardag trots att bolaget höjde sin försäljnings- och vinstprognos för innevarande kvartal.

Actionkamerabolaget Gopro ska minska antalet anställda och räknar med lägre intäkter i fjärde kvartalet än tidigare prognos. Aktien rasade 20 procent efter upphävt handelsstopp.


Innehåll från Nordier Property AdvisorsAnnons

Nordier satsar för att fortsatt kunna erbjuda +5 %

Tomas Nyström värderingsansvarig och partner, Olof Rotbring transaktionsansvarig och partner och Malin Linde uthyrningsansvarig och partner Nordier.
Tomas Nyström värderingsansvarig och partner, Olof Rotbring transaktionsansvarig och partner och Malin Linde uthyrningsansvarig och partner Nordier.

Nordier Property Advisors går på högtryck. Fastighetsrådgivaren har anställt åtta personer bara under år 2021 och möter den starka efterfrågan i marknaden med fortsatt utveckling.

Nordier Property Advisors målsättningen är att alltid leverera fem procent mer än vad kunden förväntar sig. För att uppnå detta arbetar bolaget med synergier mellan sina tre avdelningar – Transaktion, Värdering samt Uthyrning & Utveckling. 

– Det är en enorm styrka för oss att ha alla dessa verksamhetsområden under samma tak. Jag upplever att vi arbetar närmare varandra än många av våra konkurrenter. Detta gör att vi kan erbjuda en unik expertis till våra kunder. Som exempel kan uthyrningsansvarige Malin Linde bistå mig med sin expertis om köpcentrum när jag värderar den typen av fastigheter, säger Tomas Nyström, värderingsansvarig och partner.

Värderingsavdelningen har tagit stora marknadsandelar under de senaste åren och har idag avtal med ett flertal större och kända fastighetsägare. Teamet för Uthyrning & Utveckling är idag störst inom retail uthyrning i Stockholm. Transaktionsavdelningen är Nordiers största avdelning och har rikstäckande expertis. 

– Nordiers transaktionsavdelning har hela landet som arbetsfält, vi arbetar aktivt i alla regioner från norr till söder och bygger ideligen nya relationer med entreprenörer och familjeföretag i regionstäder. Vår policy är att behandla våra kunders fastigheter som om de vore våra egna och vi behandlar alla kunder lika, oavsett om det är internationella storkunder eller mindre aktörer, säger Olof Rotbring, transaktionsansvarig och partner.

Fortsätter att satsa för att möta den starka marknaden

Nordier möter upp den starka marknaden med att knyta till sig ny duktig personal. Under året har Nordier rekryterat åtta nya medarbetare till de tre verksamhetsområdena.

– Vi tar ständigt nya marknadsandelar och i takt med det måste vi anställa. Vi tycker det är viktigt att alla involverade ska ha en del av vårt företags-DNA och använder därför enbart egna anställda i kundprojekten. Det tror jag vi är unika med, säger Malin Linde, uthyrningsansvarig och partner.

Om Nordier:

Sedan starten 2008 har Nordiers utgångspunkt varit densamma – vad är bäst för kunden och affären? Kombinerat med rak dialog och hög frekvens skapar det resultat – det är inte så komplicerat egentligen.

Nordier är snabbfotade, arbetar alltid i tighta team med ett stort fokus på affären. Idag är Nordier ett nationellt rådgivningsbolag med cirka 30 anställda och har kontor i Stockholm och Malmö. Nordier erbjuder rådgivning inom Transaktion, Värdering samt Uthyrning & Utveckling.

Läs mer om Nordier här!

 

Mer från Nordier Property Advisors

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordier Property Advisors och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?