USA-börser: Försiktiga rörelser i inledande handeln

New York-börserna inledde onsdagen med beskedliga indexrörelser. Skobolaget Skechers trycktes ned av en analys. Ännu en dag stod det en rad Fed-tal på agendan.

Vid 18-tiden noterades Dow Jones industriindex ned 0,3 procent medan det bredare S&P 500 var oförändrat. Det teknikorienterade Nasdaqindexet hade stigit 0,1 procent.

Bland enskilda bolag backade Skechers nära 5 procent efter en sänkt rekommendation till "negativ" från Susquehanna Financial. Som anledning till sänkningen pekades det på sänkta tillväxtutsikter för skoföretaget till följd av konkurrens från företag som Adidas, Puma, Nike och Under Armour.

Kupongbolaget Groupon backade cirka 1 procent. Barclays har inlett bevakning av aktien med rekommendationen undervikt, enligt Bloomberg News. Den brittiska banken har även gett Twitter samma stämpel och aktien noterades ned något.

Bioteknikbolaget Vertex Pharmaceuticals avancerade 23 procent efter positiva studieresultat sent tisdag kväll.

Starkt plus noterades också för heminredningsföretaget Restoration Hardware, upp 13 procent, efter ett kvartalsresultat som slog förväntningarna på marknaden.

Oljepriset steg på onsdagen efter rapporter om produktionsproblem i Libyen kombinerat med den veckovisa amerikanska oljelagerstatistiken. Energijättarna Chevron och Exxon Mobil var upp runt 0,5 procent.

På USA-makrofronten var blickarna riktade mot tal från Fed-ledamöter under eftermiddagen och kvällen. Räntan på såväl amerikansk tvåårig som tioårig statsobligation hade rört sig ned 3 punkter till 1,27 respektive 2,39 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?