USA-börser: Flygbolagen tappar mark

USA-börserna har inlett tisdagens handel nedåt. Ett fallande oljepris satte press på oljebolagen. Investerarna intog en avvaktande hållning inför onsdagens räntebesked från Federal Reserve, där en räntehöjning med 25 punkter är inprisad. Fokus snarare ligger på vad centralbanken kommer ge för övriga besked till marknaden.

Ett oväder på den amerikanska östkusten med förväntningar om stora snömängder kan komma att sätta press på handelsvolymerna. Efter omkring en timmas handel på NYSE var volymerna drygt 20 procent under det genomsnittliga värdet under de senaste 100 handelsdagarna.

Dow Jones Industrial Average var vid 16-tiden ned 0,3 procent till nivån 20.823. Indexet S&P 500 var ned 0,5 procent till 2.362 och Nasdaq Composite backade 0,6 procent till 5.843.

Den amerikanska tioåriga obligationen var ned till 2,59 procent, motsvarande lite drygt 3 punkter från nivån vid måndagens stängning.

Terminernas prissättning enligt Bloomberg indikerar 94 procents sannolikhet för en höjning med 25 punkter och 6 procents sannolikhet för en höjning med 50 punkter.

"Marknaden väntar", sade Peter Schaffrik, global makrostrateg vid RBC Europé till Bloomberg.

"Rörelserna i dag har varit ganska dämpade. Fed är helt klart i allas tankar. Räntehöjningen är en förutfattad slutsats så det är presskonferensen som är riktigt relevant".

WTI-oljan har backat med omkring 2 procent efter uppgifter från Opec som visar att Saudiarabien har återtagit en tredjedel av produktionsneddragningarna.

Inom oljesektorn sänktes Marathon Oil med 5,6 procent och Transocean retirerade drygt 4 procent. Chevron trycktes ned 1,6 procent.

Flygbolagen tappar mark. Över 5.000 flygningar har ställts in på grund av ovädret på den amerikanska östkusten. American Airlines Group sjönk 3 procent, United Airlines backade 4 procent och Delta Air Lines sattes ned drygt 2 procent.

Valeant Pharmaceuticals International föll med 12 procent. Bill Ackmans Pershing Square Capital Management uppges ha sålt sin 10-procentiga andel i bolaget efter växande förluster. Bill Ackman planerar för egen del att lämna sin plats i bolagets styrelse.

Intel, som i måndagens handel tappade omkring 2 procent efter köpet av israeliska Mobileye, fortsatte ned, för dagen med drygt 1 procent.

 

Graf: S&P500 tisdag 14 mars

image

Källa: Infront

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?