USA-börser: Facebook fällde Snap

USA-börserna visade tydliga uppgångar under tisdagen, med stöd av överraskande stark statistik över hushållens förtroende. Prisuppgången på olja bidrog också till det positiva sentimentet.

Feds vicechef Stanley Fischer sade också att två ytterligare amerikanska räntehöjningar är rimligt 2017.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,7 procent till 20.702. Det breda S&P 500-indexet gick upp 0,7 procent till 2.359 och det teknikorienterade Nasdaqs kompositindex stärktes 0,6 procent till 5.875.

Uppgången tog fart efter att statistik visat att de amerikanska hushållens konfidensindikator stigit till 125,6 i mars, vilket var det högsta utfallet sedan december 2000. Siffran var klart högre än analytikernas snittförväntningar.

Oljepriset gick upp med över 1 procent sedan Libyen stoppat oljeleveranserna från landets största fält.

Tesla steg 2,7 procent, sedan det kinesiska internetföretaget Tencent köpt 5 procent av aktierna i elbilsföretaget för 1,78 miljarder dollar.

Biljätten Ford var upp 0,7 procent. Bolaget bekräftade nyheterna, som president Donald Trump i förhand flaggat för på Twitter, om att biltillverkaren kommer att investera 1,2 miljarder dollar i tre Michigananläggningar.

GM steg 2,5 procent efter krav från hedgefondförvaltaren David Einhorn på åtgärder för att lyfta fram aktievärdet.

Snap, bolaget bakom den populära fotoappen Snapchat, rasade 6,8 procent sedan Facebook lanserat en liknande app.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?