1515

USA-börser: Energi och telekom agerar draglok

De ledande amerikanska börserna utvecklades blandat på torsdagen. Oron mellan USA å ena sidan och EU- och Naftaländerna å den andra verkar inte ha påverkat sentimentet. 

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,5 procent till nivån 25.282, medan det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 2.773. Det teknikorienterade Nasdaq var ned 0,6 procent till 7.639.

Sektorsvis gick energi starkast med en uppgång på 2 procent. Även telekom gick bra, upp 1,1 procent. IT och fastigheter backade dock 1 respektive 0,4 procent. 

Före börsöppning kom nyheter om att USA och kinesiska telekombolaget ZTE nått ett avtal. 

Enligt avtalets villkor måste ZTE byta ut hela sin ledning och styrelse inom 30 dagar samt betala 1 miljard dollar i böter. 

Amazon har köpt brittiska sändningsrättigheter för totalt 60 matcher i Premier League. Rättigheterna gäller under tre säsonger mellan 2019 och 2022. Aktien backade dock med 0,4 procent.

Musikstreamingbolaget Spotify har lämnat in en ansökan till den amerikanska radio- och tv-myndigheten, FCC om att få börja tillverka fysiska produkter. Det rapporterar Di Digital med hänvisning till uppgifter i den amerikanska tidningen Variety. Aktien steg 0,8 procent.  

Bland övriga bolag gick bankaktier uppåt i spåren av stigande räntor den senaste tiden. Goldman Sachs avancerade 1 procent medan JP Morgan och Wells Fargo steg 0,8 respektive 0,4 procent.  

På råvarumarknaden noterades uppgångar för oljepriset. WTI-oljan avancerade 1,7 procent, medan Nordsjöoljan Brent steg 2,1 procent. 

Tioårsräntan var på torsdagen ned 1 punkt till 2,96 procent.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?