1515

USA-börser: Ebay tar fart

Torsdagsöppningen på Wall Street präglades av små rörelser kring nollstrecket, oljepriset uppvisade en liknande rörelse vilket sannolikt smittade av sig.

Strax efter klockan 16.00 noterades Dow Jones Industrials till den oförändrade nivån 18.343, S&P 500 var också oförändrat men vid 2.171 och Nasdaq backade 0,1 procent till 5.314.

"Oljan är oförändrad, jag tror att vi kommer ge tillbaka lite av de senaste dagarnas uppgångar. Det är fyra Fed-ledamöter som ska tala i dag, det kan ge rörelser. Eftersom det saknas en tydlig katalysator börjar folk naturligt blicka mot rapportsäsongen", sade Michael Antonelli, på Robert W Baird till Bloomberg News.

Inom det breda S&P500 var det få aktier som stack ut, den stora bilden visade dock att defensiva sektorer som hälsovård, telekom och utilities (el- och gasbolag) återfanns på minus.

Värt att nämna var att internetbaserade konsumtionsaktier fortsatte stiga efter tisdagens oväntat starka hushållsdata. Amazon satte en ny högstanotering genom att klättra 0,7 procent och internetresebyrån Expedia var upp 1,5 procent.

Hyfsat utvecklades också Ebay som ökade 4 procent till kursen 33 dollar per aktie i den inledande handeln. Deutsche Bank har uppgraderat aktien till köp med riktkursen 40 dollar. Bankens analytiker menar att sentimentet kring Ebay är ganska "dämpat" relativt till Amazon, Facebook och Google.

Avslutningsvis rasade aktivitetsarmbandsbolaget Fitbit 8 procent i en volym som var 10 procent högre än snittet. Pacific Crest har dragit ned sin rekommendation till undervikt, vilket skiljer sig från analytikerkonsensus som ligger på köp.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation noterades upp 1 punkt till 1,58 procent.


Innehåll från SPPAnnons

Så undviker du vanliga missen för internationella företag

Mer än 30 procent av de svenska medelstora företagen har i dag delar av sin verksamhet utomlands. Samtidigt är det inte ovanligt att internationella företag – oftast omedvetet – har svårt att leva upp till lokala regelverk när de sänder personal utomlands. 

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet vid en global expansion 

Enligt Anna Svedman, chef för internationell affär på SPP Konsult, kan regelverksmissar bero på att man som arbetsgivare inte har insett innebörden av olika anställningsformer för regeltillämpningen. Eller att man helt enkelt förbisett att den utlandsutsända borde ha tillhört ett visst kollektivavtal även under utsändningen.

 – I praktiken kan dessa fall leda till att företaget inte följer gällande kollektivavtal. Ofta leder den typen av regelmiss till onödigt administrativt krångel, men det kan även ge ekonomiska konsekvenser, säger hon.  

Anställningsformen styr

En orsak till att svenska företag kan gå emot gällande regelverk är missar i definitionen av anställningsform. Anställningsformen styr vilka regelverk som gäller för socialförsäkringstillhörigheten, och bestämmer exempelvis möjligheten att stå kvar i hemlandets system, om man måste gå in i värdlandets system eller hitta en internationell lösning. 

– Det första steget för en lyckad utlandsutsändning är att fastställa ett tydligt syfte med uppdraget. Utifrån detta kan du utreda vilken omfattning och längd på utsändningen som krävs för att uppnå syftet med uppdraget – alltså vilken anställningsform som gäller.

Vilket land den utsända skickas till styr också vilka regelverk som tillämpas. Om personen exempelvis skickas till ett land inom EU gäller EU-förordningen 883/004, som reglerar rörligheten på den inre marknaden och socialförsäkringstillhörigheten. 

– När du väl har identifierat vilka regelverk som gäller kan du utifrån detta samt företagets egen pensionspolicy, ta fram en pensionsplan för den utlandsutsända. Här är det viktigt att upprätta ett tydligt upplägg för övriga försäkringar såsom sjukvårdsförsäkring och andra riskförmåner. Det minskar risken för fel längre fram. 

Ta hjälp av extern expertis

För att hitta rätt i djungeln av regelverk och processer kan du också ta hjälp av extern expertis, betonar Anna Svedman. Med hjälp av oberoende pensionskonsulter som är specialiserade på frågor rörande internationell personal kan du underlätta administrationsbördan för ditt företag, och undvika fel som leder till onödiga kostnader och krångel.  

– Vi på SPP hjälper mer än dig och ditt företag att skapa ett attraktivt förmånspaket även för era internationella medarbetare. För oss är det en självklarhet att kunna stötta upp och säkerställa en smidig process inför, under och efter en utlandsutsänding. 

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet vid en global expansion 

 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?