Annons

USA-börser: Detaljhandel tynger

De amerikanska börserna fick en stilla inledning på onsdagens aktiehandel, då investerare dissekerade bland annat inkommande bankrapporter. Vidare inväntade marknaden kvällens tal från Janet Yellen samt konjunkturrapporten Beige Book.

Vid klockan 16.05 noterades Dow Jones Industrials ned 0,2 procent till nivån 19.797. S&P 500 var oförändrad vid 2.269. Tekniktunga Nasdaq steg 0,3 procent till 5.552.

"Jag tror att aktiemarknaden kommer gå sidledes fram till att rapporterna börjar strömma in. Vi har precis lämnat 2016 bakom oss och det känns som att vinden i seglen mojnat lite. Det är svårt för marknaden att gå högre när alla redan är så positiva", sa Mike Antonelli, aktiemäklare vid RW Baird, till Bloomberg News.

Det breda S&P500 hölls bland annat tillbaka av sektorn konsumentrelaterat efter en sänkt prognos från Target, som sjönk 5 procent. Detaljhandlaren lyfte fram svag julförsäljning som orsak till den sänkta prognosen. Närbesläktade Wal-Mart var ned dryga procenten.

De rapporterande bankerna handlades upp något i förhandeln men gick ned lätt på minus när den ordinarie handeln hade startat. Både Goldman Sachs och Citigroup levererade vinster som var högre än väntat i spåren av goda resultat från obligationshandel.

Onsdagens hållpunkter är bland annat kvällens tal från Janet Yellen. Fed-chefen sade nyligen att USA-ekonomin går riktigt bra för tillfället. Inflationen ligger nu "ganska nära" 2-procentsmålet, arbetsmarknaden är på en liknande nivå som före finanskrisen och riskerna på kort sikt balanserade.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 3 punkter till 2,36 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?