USA-börser: Darrig handel i New York

"Marknaden handlas i ett smalt intervall och är förhållandevis tyst. Med det sagt, tickade 10-årsräntan ned en bit till under 2,50 och finansbolag är ned medan kraftbolag, ett obligationssubstitut, är upp", sade Quincy Krosby, marknadsstrateg vid Prudential Financial, till Marketwatch.

En av dagens fokuspunkter var president Donald Trumps och tyske förbundskanslern Angela Merkels möte och presskonferens.

Angela Merkel sade vid mötet att hon gärna ser att förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA återupptas, och Donald Trump sade att han inte är någon isolationist men att han vill se rättvisa handelsförhållanden.

Tyskland är ett av länderna som Donald Trump anklagat för att ha orättvisa fördelar inom handel.

Marknaden har också väntat på nyheter från G20-mötet i Baden-Baden, som blir nye amerikanske finansministern Steven Mnuchins första. Han väntas sätta press på andra länder att stärka sina valutor, efter Donald Trumps uttalanden om hans önskan om en svagare dollar.

På fredagen rapporterade Reuters att ett utkast till kommunikén från mötet visar att G20 kommer att avstå från konkurrensdevalveringar och varna för volatila valutarörelser, men att de ännu inte har hittat någon gemensam hållning för handel och protektionism.

Finans tyngde börsen och bankerna Goldman Sachs och JP Morgan Chase sjönk 1,7 respektive 1,1 procent.

Aktier i bioteknikbolaget Amgen tappade 6,6 procent på fredagen efter att bolagets kolesterolläkemedel Repatha inte minskat risken för hjärtkomplikationer lika mycket som analytiker hade räknat med.

Canada Goose fortsatte resan uppåt på fredagen och steg drygt 7 procent efter att ha stigit 26 procent i börsdebuten på torsdagen.

Den amerikanska 10-årsräntan sjönk 4 punkter till 2,50 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?