Annons

USA-börser: Bred återhämtning efter inflationsoron

New York-börserna återhämtade snabbt onsdagens nedgång. Konjunkturstatistik gav stöd åt en bred uppgång på torsdagen där energi och råvarubolag steg mest.

Marknaden har under februari uppvisat ett mönster där investerare tagit fasta på ökad inflationsrisk och höga värderingar på aktiemarknaden vilket fått väga tyngre i vågskålen än en stark amerikansk ekonomi. Detta har skapat en nervös marknad med större osäkerhet kring eventuella åtstramningar från Fed.

"Marknaden prisar in möjligheten att Fed kommer att strama åt längre fram", sade Evan Brown på UBS Asset Management till Bloomberg News.

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex upp 1,4 procent till 25.145, det bredare S&P 500 ökade 1,0 procent. Även Nasdaqs kompositindex klättrade 0,8 procent.

Statistik före torsdagsöppningen visade att nyanmälda arbetslösa sjönk mer än väntat i förra veckan, vilket bidrog till en positiv handelsdag i New York.

Den amerikanska tioårsräntan nådde i onsdagens sena USA-handel en ny toppnotering sedan årsskiftet 2013/2014, men har därefter sjunkit i torsdagens handel. Dollarindex noterades ned till nivåer som gällde före onsdagens Fed-protokoll.

På aktiemarknaden steg energibolaget Chesapeake kraftigt, nära 20 procent, efter en bättre rapport än väntat. Bolaget som tidigare haft problem med sin balansräkning, uppgav att det kommer att sänka skulderna kraftigt framöver.

Biluthyraren Avis Budget Group lyfte 16 procent. Bolaget presenterade en bättre rapport än väntat, dock så var förväntningarna lågt ställda.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?