ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Brant fall för Tesla

De ledande New York-börserna vände uppåt efter en trevande inledning på fredagen och stängde i positivt territorium. Flera rapporterande bolag var i fokus där inte minst varuhuskedjan Nordstrom gav ett styrkebesked. Halvledarbolag tyngde index efter rapporter som inte imponerade på investerare.

Dow Jones industriindex stängde upp 0,4 procent till 25.669, medan S&P 500 hade ökat 0,3 procent till 2.850. Teknikorienterade Nasdaq hade avancerat 0,1 procent till 7.816.

Samtliga sektorer stängde på plus och bäst blev fastigheter med en uppgång på 1,0 procent medan dagligvaror endast steg 0,1 procent.  

Varuhuskedjan Nordstrom fortsatte att stiga under kvällen och stängde till slut upp drygt 13 procent. Kvartalsrapporten, som kom på torsdagskvällen, visade bättre försäljning och bruttomarginal än förväntat. Dessutom justerade bolaget upp sina prognoser för helåret. 

Sämre gick det för grafikkorttillverkaren Nvidia som tappade 4,9 procent efter prognosbesvikelse i sin torsdagsrapport efter börsens stängning. 

Sektorkollegan Applied Materials rasade 7,7 procent sedan flera analytiker nedgraderat sina rekommendationer efter en svag rapport. 

Tivo, som producerar inspelningsapparater för tv, sjönk 4,3 procent efter nyheten att Amazon ska utveckla en ny enhet som spelar in live-tv. Amazon sjönk 0,2 procent. 

Elbilstillverkaren Tesla backade under kvällen och slutade ned hela 8,9 procent. Detta efter att Teslachefen Elon Musk i en lång intervju med New York Times talat om sitt höga arbetstempo och ett konstant tillstånd av utmattning, något som påverkat honom negativt och som oroat även styrelsen.

Livsmedelsjätten Campbell Soup har kontaktat Goldman Sachs angående möjligheten att sälja av en del av verksamheten för att betala av skulder. Aktien var oförändrad på fredagen.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 2,86 procent.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer