Annons

USA-börser: Bra start väntar på Wall Street

Börserna på Wall Street väntas inleda handelsdagen med stigande utveckling allt eftersom marknaden smälter veckans presidentval.

Investerarna spekulerar i att Trumppolitiken kan vara bra för företagen och Dow Jones-index nådde under onsdagen nya högstanivåer under intradagshandeln. Uppgången väntas fortsätta då terminerna för de amerikanska indexen pekar på en öppning mellan 0,4 till 0,5 procent på torsdagen.

Läkemedelsbolagen och bankerna bidrog till att lyfta S&P 500-index under gårdagen efter att marknaden förmodat att en republikansk administration innebär mindre regulatorisk översyn av dessa branscher. Allergan och Pfizer steg 3,6 respektive 2,3 procent i förhandeln medan Goldman Sachs, JP Morgan och Citigroup var upp 0,8, 1,0 respektive 1,2 procent.

"Det är ett lättnadsrally över vissheten av valresultatet och efter den försonliga ton som Trump tog (i segertalet, reds anm). Det finns hopp om att en ny president kan införa reformer som gör det möjligt för amerikanska företag att gå framåt", sade Nick Skiming, fondförvaltare på Ashburton, enligt Bloomberg.

Donald Trump ska under dagen möta president Barack Obama i Vita Huset och påbörja överlämningen av presidentposten.

I Asien rekylerade börserna på torsdagen efter att ha pressats på onsdagen som svar på Trumpsegern. De ledande börserna i Europa har också handlats i positivt territorium under dagen.

På råvaruscenen har kopparpriset fortsatt stiga och var vid 15.00-tiden upp med knappt 3 procent. Samtidigt noteras oljepriset något ned, -0,8 procent för WTI-oljan och -0,5 procent för Brentoljan.

Inför fredagens viktiga jobbstatistik har även torsdagen bjudit på arbetsmarknadsdata. I statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet sjönk antalet nyanmälda arbetslösa med 11.000 personer till 254.000 under föregående vecka. Väntat var 260.000 personer enligt Bloomberg News snittprognos.

På rapportfronten har Macy's och Ralph Laurens kvartalsresultat fått ett varmt mottagande i förhandeln. Macy's steg 4,3 procent medan Ralph Lauren steg 1,8 procent i förhandeln.

Efter börsens stängning väntas rapporter från Disney och Michael Kors.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?