ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Banksektorn gick starkt

USA-börserna drog uppåt på torsdagen med stöd av oväntat stark sysselsättningsstatistik från ADP.

Dow Jones industriindex stängde 0,7 procent upp på nivån 21.144, ny rekordnivå för första gången sedan den 1:a mars. S&P 500 och Nasdaqs kompositindex steg båda 0,8 procent till 2.430 samt 6.247, även det nya rekordstängningsnivåer.

På bolagsfronten avancerade nätutrustningsleverantören Ciena 16 procent sedan bolaget lämnat en intäktsprognos för innevarande kvartal som låg högre än analytikernas förväntningar.

Mobilkommunikationsbolaget Blackberry lyfte 8 procent till 11:39 dollar sedan aktivistfonden Citron angivit en riktkurs om 20 dollar på två års sikt och lagt till att bolaget kan vara ett uppköpsmål till rejäl premie.

Däckbolaget Goodyear ökade över 7 procent till 34:55 dollar sedan Morgan Stanley höjt aktien till övervikt med 52 dollar som angiven riktkurs.

Traktortillverkaren Deere steg 1,8 procent sedan bolaget delgivit att det köper tyska Wirtgen Group för 4,4 miljarder euro. Wirtgen tillverkar utrustning för vägbyggen.

"Utgifter för vägbyggen och transportprojekt har vuxit snabbare än byggmarknaden som helhet, och tenderar att vara mindre cyklisk", sade en talesperson för Deere om affären.

Som sektor visade finans en stark utveckling med JP Morgan, Goldman Sachs och Wells Fargo mellan 1 och 2 procent högre efter positiv makrostatistik.

ADP:s inofficiella jobbrapport visade att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 253.000 personer i maj. Enligt Bloomberg News enkät väntade sig marknadsaktörerna att sysselsättningen skulle ha ökat med 180.000 personer enligt denna mätning. Den officiella jobbrapporten för maj väntar på fredag.

Utöver det kom inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i form av såväl Markits PMI och ISM båda in något över marknadsförväntan.

På räntemarknaden var tioårig amerikansk statsobligation 1 punkt upp till 2,21 procent. Euro/dollar rörde sig ned mot 1:12-strecket.

USA-presidenten Donald Trump bekräftade under ett tal att landet ska ta sig ur nuvarande Paris-klimatavtal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer