1515

USA-börser: Bäddat för nya rekordnivåer inför öppning

Terminerna för USA-börserna ligger på plus inför tisdagens öppning, vilket kan indikera nya rekordnivåer under dagens handel.

I Asien steg de flesta index på plus på tisdagen och det har fortsatt med kursuppgångar på de europeiska aktiemarknaderna med stöd av morgonens tyska konjunkturdata och även att en viss avspänning noterats på den koreanska halvön. Nordkorea har gått med på att hålla en militär dialog med Sydkorea, enligt rapporter från flera medier med hänvisning till ett gemensamt uttalande på tisdagen. Det har också kommit uppgifter om att Nordkorea ska delta i de olympiska vinterspelen i Sydkorea.

Amerikanska marknadsaktörer avvaktar för övrigt KPI- och detaljhandelsdata för december som publiceras på fredag. En rad Fedkommentarer på måndagskvällen gav inget större avtryck på marknaderna.

En stund före klockan 15 hade terminen för Dow Jones storbolagsindex stigit 0,3 procent samtidigt som terminerna för både det bredare S&P 500 och teknikorienterade Nasdaq 100 var upp 0,2 procent.

På måndagen backade Dow Jones industriindex 0,1 procent, tyngt av finans och hälsovård. S&P 500-indexet steg 0,2 procent och Nasdaqs kompositindex var 0,3 procent högre, båda dessa stängde kring dagshögsta och vid nya rekordnivåer.

På råvarumarknaden har oljepriset fortsatt upp i tisdagshandeln medan basmetallerna noterats med lite varierande riktning. I kväll kommer inofficiella veckosiffror över amerikanska oljelager. Dollarn har under eftermiddagen åter försvagats mot yenen efter Bank of Japans tidigare besked om minskade obligationsköp. Mot euron har däremot USA-valutan stärkts på tisdagseftermiddagen.

Detaljhandlaren Target höjer sin vinstprognos för det fjärde kvartalet efter stark helghandel och aktien belönades med en uppgång på nästan 4 procent i förhandeln.

Alibaba-aktien kan ådra sig intresse efter att grundaren Jack Ma sagt att han överväger börsnotering i Hongkong av något av e-handelsjättens bolag. I förhandeln var aktien aningen upp.

På tisdagens fortsatta makroagenda i USA finns Jolts-data, med lediga tjänster och omsättning på arbetsmarknaden för november, publicering sker klockan 16.00. Samma tid ska också Fedchefen i Minneapolis, Neel Kashkari, tala vid en frågestund. Statistik före öppningen i form av konfidensindex för småföretag visade en nedgång i december.

På tisdagen inleds också den årliga elektronikmässan CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas och pågår till fredag.


Innehåll från SignicatAnnons

Lösningar som hjälper människor och företag att lita på varandra i en digital värld

Pontus Andersson och Joakim Harging på Signicat.
Pontus Andersson och Joakim Harging på Signicat.

Pandemin har påskyndat den digitala affären för alla – såväl företag som konsumenter – och längst fram i täten ligger Norden. Men med digitaliseringens framväxt följer en annan viktig aspekt: säkerheten. Signicat är experter på trygga, digitala identifieringsprocesser: från den första digitala kontakten till den elektroniska underskriften. – Vi är en one stop-shop för alla kundflöden, säger Joakim Harging, Chief Enterprise Nordics, Signicat. 

Signicat finns i 14 länder runtom i Europa och har de senaste åren haft en explosionsartad tillväxt. Siktet är inställt på att befästa och stärka den marknadsledande positionen i Europa

– Den digitala världen är här. I Norden ligger vi i framkant men resten av Europa hinner snart ikapp och kommer också vilja göra den här typen av transaktioner. Vår vision är att bygga teknik som hjälper människor att lita på varandra, även när vi inte kan se varandra. Det är en utmaning men vi har tekniskt stöd för att faktiskt uppfylla den, säger Pontus Andersson, Country Manager Sverige, Signicat. 

Ett första steg är att konsolidera olika identifieringssprocesser. Beroende på var i världen man befinner sig så kan förutsättningarna för elektroniska identiteter se lite olika ut. Varje land har sin egen eid-metod, vilket medför onödigt komplicerade processer för företag som har digital verksamhet i många länder. I Norden ligger vi långt fram med digitala identiteter men i resten av världen är manuell onboarding fortfarande en vanlig företeelse, med med massor av olika identifieringsprocesser. Med Signicat förenas de olika eid-metoderna i en och samma plattform.

– Att knyta ihop allt är vår specialitet, säger Joakim.

Bred expertis och kundbas

Bland sina kunder har Signicat några av Europas största företag, vilket ställer höga krav på efterlevnad av regulatoriska regelverk, menar Pontus.

– Vi är certifierade som QTSP (Qualified Trust Service Provider), vilket är ett bevis på att vi efterlever de högt ställda regulatoriska krav som våra kunder behöver uppfylla. Vissa branscher använder fortfarande lösenord, vilket är förlegat, krångligt och framför allt lätt att hacka. Vi vill göra det både säkrare och enklare för konsumenterna. Vi har egentligen inga gränser; våra kunder kommer från början från bank-och finanssektorerna, men vi kan hjälpa alla företag som har en digital affär.

Banker, försäkringsbolag, betalningsföretag, offentlig sektor, hälsa och handel är några av de branscher som Signicats kunder verkar i. Sedan starten 2007 har Signicat byggt upp ett renommé och idag har bolaget över 400 experter på digital säkerhet och identifikation.

– Vi besitter stor kunskap inom organisationen och vår expansion i Europa ger oss lokalkännedom om de olika marknaderna, vilket är värdefullt för våra kunder, säger Pontus.

– Automatiseringen kommer bara fortsätta att öka, allt fler processer kommer ske digitalt. Signicat erbjuder lösningar för kundens hela livscykel, avslutar Joakim.

Om Signicat

Signicat grundades 2007, har sitt säte i Trondheim och är en ledande aktör på den snabbt växande digitala marknaden. Signicat har över 500 kunder inom finansiella tjänster och andra sektorer och är kopplade till fler än 30 digitala identifieringsmetoder globalt. Plattformen erbjuder AML/KYC-kompatibel kundonboarding, mobilapp-baserad autentisering, avancerad elektronisk signering och mycket mer. 

Läs mer på www.signicat.com 

Mer från Signicat

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Signicat och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?