1515
Annons

USA-börser: Avvaktande öppning väntas

Börserna på Wall Street väntas ha en lugn start på fredagshandeln av terminerna att döma. Marknaden smälter den senaste tidens börsrally som fått S&P 500-index att närma sig sitt största veckoavancemang sedan Donald Trump vann presidentvalet i november.

Strax innan 15-tiden var terminerna för Dow Jones och S&P 500 närmast oförändrade medan terminen för tekniktunga Nasdaq var upp 0,2 procent.

Handeln på de asiatiska börserna var under fredagen blandad medan utvecklingen på de ledande Europabörserna var oförändrad eller svagt upp.

Oljepriset steg under fredagen inför helgens möte i Wien där oljekartellen Opec och producentländer utanför organisationen ska träffas för att diskutera produktionsneddragningar. Opec är redan överens om att minska produktionen och nu hoppas marknaden att producenter utanför Opec gör likadant.

Ett fat WTI-olja handlades inför öppningen vid 51 dollar medan ett fat Brentolja låg vid 54 dollar.

På bolagssidan väntas läkemedelsbolaget Biogen bygga på torsdagens uppgång efter att data läckt från bolagets Alzheimerstudie. Marknaden är särskilt intresserad av utvecklingsprojektet efter att sektorkollegan Eli Lillys Alzheimerläkemedel misslyckats i sen fas i november. Biogen var upp 4,5 procent i förhandeln.

Samtidigt meddelar Eli Lilly att bolaget gör ett nytt försök inom den svårbehandlade sjukdomen, denna gång inom ramarna för samarbetet med Astra Zeneca. Det aktuella projektet är i tidig utvecklingsfas och Eli Lilly kommer att betala Astra Zeneca 30 miljoner dollar i en förstagångsbetalning. Betalningen tynger Eli Lillys vinst per aktie med 2 cent under det fjärde kvartalet. Aktien var ned 0,3 procent i förhandeln.

Klädkedjan Abercrombie & Fitch har sänkts till sälj, från tidigare behåll, av Argus. Analyshuset oroar sig över att kunderna inte imponeras av bolagets omprofiliering, att bolaget inte täcker större storlekar samt att unga människor inte bryr sig om märkeskläder. Aktien var ned 1,9 procent i förhandeln.

Noteringar vid 14.40-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones +0,11%
Terminen för S&P 500 +0,06%
Terminen för Nasdaq +0,25%
2-åriga USA-räntan -0,0015 till 1,1087%
10-åriga USA-räntan +0,0003 till 2,4074%
Olja, US WTI +0:45 USD till 51:29 dollar/fat
Olja, Brent +0:38 USD till 54:27 dollar/fat
EUR/USD -0:0048 till 1:0568Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?