1515

USA-börser: Avvaktande måndagshandel inför rapportvecka

Inför veckans första handelsdag vittnade terminerna i New York om öppning kring oförändrade nivåer, likt de ledande europabörserna som uppvisat avvaktande form.

Klockan 14.45 handlades terminerna till S&P 500, Dow Jones och Nasdaq omkring i stort oförändrade nivåer.

Saudiarabien avser sätta ett tak för oljeexporten på 6,6 miljoner fat per dag. Det sade landets energiminister Khalid Al Falih på måndagen och oljepriset steg på beskedet.

Khalid Al Falih sade att Saudiarabien kommer fortsätt att kräva att andra länder följer kraven på produktionsminskning enligt Opec-avtalet. WTI-oljan var upp 0,5 procent och Brent-oljan hade samtidigt stigit 0,7 procent.

Stanley Black & Decker slog analytikernas estimat, enligt Marketwatch, och höjde utsikterna för helåret. Aktien var dock på något lägre nivåer i förhandeln.

Hibbet Sports föll tvåsiffrigt i förhandeln efter att ha vinstvarnat med anledning av "mycket utmanande säljklimat", enligt Marketwatch.

Musikstreamingbolaget Spotify är nära ett nytt stort licensavtal, denna gång med Warner Music, enligt Reuters.

Tidigare i år tecknade Spotify avtal med Universal Music och Sony Music, men ännu ett stort licensavtal är det Spotify behöver för att gå vidare med sina börsnoteringsplaner, skrev Reuters, vars uppgifter ger vid handen att musiktjänsten siktar på en börsnotering i slutet av 2017 eller början av 2018.

Googles moderbolag Alphabet väntas rapportera efter börsernas stängning.

På makroagendan:

- USA: Markit kombinerat PMI (prel) juli kl 15.45

- USA: försäljning befintliga bostäder juni kl 16.00


Innehåll från Binary BrainsAnnons

Så blir ni experter på er efterfrågan – med lättintegrerad prediktiv analys

Jacob Kihlbaum, vd för Binary Brains.
Jacob Kihlbaum, vd för Binary Brains.

Inom handeln finns många komponenter att förhålla sig till för att kunna driva en tids- och kostnadseffektiv verksamhet och samtidigt vara hållbar. Därför finns Binary Brains, som med prediktiv analys och intelligenta prognoser hjälper företag att kontinuerligt optimera sin verksamhet genom att få bättre koll på utbud och efterfrågan.

När Binary Brains grundades 2018 såg teamet, som bland annat bestod av vd:n Jacob Kihlbaum, en möjlighet i att på ett mer effektivt sätt förutsäga vad som kommer att säljas med hjälp av prediktiv analys. På så sätt går det att optimera bland annat produktion, inköp, lager och personal för en så effektiv verksamhet som möjligt.

– Merparten av alla bolag arbetar redan i dag med prognoser men av ett mer traditionellt slag. Då har man kanske analytiker med bred branschkunskap som analyserar historiska försäljningsmönster för att förutspå kommande år. Intelligenta prognoser är i stället ett uttryck som vi själva myntat där prognoserna är datadrivna och kan bedöma hur försäljningen mer exakt kan komma att se ut – och detta görs genom prediktiv analys. Ju bättre prognoser desto fler optimeringar kan man göra, förklarar han.

Förutse oförutsedda förändringar – kombinationen av data är viktig

Prognoserna i sig är en viktig utgångspunkt för att på en strategisk nivå kunna förstå vad det är som driver efterfrågan. Det Binary Brains gör är att ta emot kundens försäljningsdata, samt eventuellt även marknadsföringsdata, och adderar därefter extern tredjepartsdata. Denna externa data är en samling värden som kan påverka försäljning och efterfrågan i olika riktningar på grund av olika kombinationer sinsemellan varandra; väder, närliggande evenemang, datum med flera. Slutprognosen autokorrigerar sig själv såväl på kort som på lång sikt och integreras direkt in i de system kunden redan använder och investerat i.

Enkel integrering i befintliga system

De insikter man får från prognoserna gör det enklare att anpassa produktion eller inköp, något som leder till mindre överproduktion och lägre lagerkostnader. Färre överflödiga varor behöver reas ut och färre färskvaror kasseras som passerar bäst före-datum. Detta resulterar i att företag blir mer lönsamma och hållbara i både arbetssätt och slutresultat.

– Vi har partners som hanterar logistiksystem, kassasystem och personalhanteringssystem. Ifall en kund använder något vi inte redan har tillgång till kan vi ta kontakt med de som tillhandahåller systemet man vill integrera mot och projektleda hela den processen. Samarbetet slutar inte heller efter att vi integrerat systemen, vi finns med hela tiden och arbetar aktivt med att underhålla och optimera prognoserna så att de fortsätter vara aktuella och fungera smidigt, avslutar Jacob Kihlbaum.

Om Binary Brains

Grundat: 2018
Antal anställda:16
Produkt: Lättintegrerade intelligenta prognoser som förutser efterfrågan med hjälp av intern data, tredjepartsdata och artificiell intelligens, utvecklat för butiker, e-handel och system inom supply chain management.

Läs mer på binarybrains.ai 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Binary Brains och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?