ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Avvaktande handel inför Fed-besked

New York-börserna handlades avvaktande i väntan på Feds räntebesked som levereras klockan 20.00 i kväll. En halvtimme senare håller Fed-chefen Jerome Powell presskonferens. Analytiker är eniga om att det blir en räntehöjning och i stället riktas blickarna främst mot Feds språkbruk och eventuella signaler om hur många räntehöjningar till som väntas i år.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex oförändrat på nivån 25.328 medan det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 2.789. Teknikorienterade Nasdaq ökade 0,4 procent till 7.730.

Sektorsvis låg hälsovård i topp med en uppgång på 0,6 procent. Även konsumentsektorn gick bra, upp 0,5 procent. Sämst gick det för telekom som backade 3,3 procent. 

På tisdagskvällen efter USA-börsernas stängning kom beskedet från amerikansk domstol att AT&T får gå ihop med Time Warner, vilket har skapat spekulationer om en våg av konsolideringar i branschen. 21st Century Fox, som tidigare erhållit budförslag på delar av verksamheten från både Comcast och Walt Disney, steg över 7 procent och låg därmed i topp på S&P 500. Time Warner steg 3,4 procent medan AT&T backade 4,5 procent. 

Även Verizons och Walt Disneys planer på köp av bolag med bland annat programinnehåll kan komma att underlättas av den vägledande domen. Aktierna gick dock åt skilda håll på tisdagen. Verizon sjönk 2 procent medan Walt Disney Co steg 2,6 procent.

I övrigt på bolagsfronten avancerade medicininstrumenttillverkaren Stryker. Källor har tidigare uppgett för Wall Street Journal att bolaget har gjort en ansats till att förvärva Boston Scientific men Stryker dementerar dessa påståenden. Boston Scientific, som förut klättrat på spekulationerna om ett samgående, sjönk tillbaka på onsdagen med 5,6 procent medan Stryker, som tidigare gått ned, steg på det nya beskedet, upp 4,6 procent.

På råvarumarknaden backade WTI-oljan något på oro för ökat utbud från Opec och en rapport som visat på ökade amerikanska oljelager. Under onsdagseftermiddagen kommer ytterligare amerikanska lagersiffror för oljan. Internationella energimyndigheten, IEA, sänker prognosen för tillväxten i den globala oljeefterfrågan något, framgår av IEA:s senaste månadsrapport på onsdagen.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad på 2,96 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies