Annons

USA-börser: Avvaktan inför räntebesked

New York-börserna öppnade onsdagens handel med försiktiga uppgångar, i likhet med tisdagen, och S&P 500 höll sig kvar ovanför 2.500-nivån efter att ha passerat den på måndagen. Rörelserna var små inför kvällens räntebesked från Federal Reserve.

Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 och Nasdaqs kompositindex rörde sig samtliga mellan nollstrecket och minus 0,1 procent klockan 16.25. S&P 500 höll sig således kvar norr om 2.500-strecket. Handelsvolymen på New York-börsen var 10 procent lägre än genomsnittet under de senaste 100 handelsdagarna, som ett tecken på det avvaktande klimatet.

Sektorsvis var energi och sällanköpsvaror starkast i S&P 500, med uppgångar på en knapp procent. IT och Finans var sämst med minus 0,3 procent. Dagens höjdpunkt, Federal Reserves räntebesked, kommer klockan 20 svensk tid, med åtföljande nya prognoser och räntebana, "dot plot", och en halvtimme senare har Janet Yellen pressträff.

De flesta bedömare tror att Fed lämnar räntan oförändrad. I stället väntas policykommittén, FOMC, ge ett besked om att inleda en minskning av balansräkningen, "QT" - quantitative tightening. 

På bolagsnivå tappade Apple nästan 2 procent. Bolaget har medgett att det finns problem med uppkopplingen för tredje generationens smartklocka från bolaget, Apple Watch, enligt ett uttalande från bolaget som The Verge återger. Fedex trotsade förhandelsindikationerna och steg 0,9 procent, trots den svaga rapport som släpptes efter tisdagens stängning: nettoresultatet var 17 procent sämre än väntat under sommaren (juni-augusti), och helårsvinstprognosen sänktes. Aktien steg trots det 0,9 procent, kanske hjälpt av att logistikbolaget vidhöll sitt mål avseende resultat 2020.

Flingjätten General Mills tappade 5 procent efter sin rapport, som vittnade om fortsatt svag yoghurt- och flingförsäljning och kom in svagare än förväntningarna på både omsättnings- och resultatnivå.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?