Annons

USA-börser: Apple tappar fortfarande

USA-börserna visade upp mycket små indexrörelser i den inledande handeln på onsdagen.

Oron kring Nordkorea fanns på tapeten samtidigt som teknikjätten Apple tappade efter tisdagskvällens gigantiska lanseringsjippo.

Strax före klockan 18.20 svensk tid var Dow Jones industriindex oförändrat vid 22.124. Även S&P 500 var oförändrat, vid 2.496, medan det mer teknikorienterade Nasdaqs kompositindex tappat en tiondels procent till 6.450.

Arbetet med "det största skattesänknings- och skattereformspaketet" i USA:s historia kommer att påbörjas "snart", twittrade amerikanske presidenten Donald Trump på onsdagen. Senare under eftermiddagen sade republikanen Kevin Brady, ordförande för skatteutskottet i representanthuset, att ett ramverk för skattereformen skulle presenteras under den vecka som inleds 25 september.

Tisdagens huvudnummer Apple föll på onsdagen och var ned 1,1 procent. Nyheterna från vd Tim Cook på tisdagen om de nya Iphone-lurarna motsvarade i stort sett de förhandsuppgifter som läckt ut på förhand. Viss oro uppstod också kring toppmodellen Iphone X, som inte kommer att börja säljas förrän i november - senare än många hade hoppats på.

På råvarumarknaden handlades oljepriset högre, med uppgångar för WTI-oljan på 1,6 procent och för Brentoljan med 1,0 procent. På förmiddagen höjde Internationella energimyndigheten, IEA, sin prognos för tillväxten i den globala efterfrågan på olja i år, samtidigt som prognosen för utbudet hölls oförändrad.

Basmetallerna visade däremot idel prisnedgångar, och särskilt dramatiskt var fallet för nickelterminen som backade hela 4,7 procent. Koppar och zink backade 1,7 och 1,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?