ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Apple stiger i förhandeln

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades strax under nollan inför onsdagens öppningshandel. Strålkastarljuset riktades mot Apple, som håller sitt lanseringsevent klockan 19, svensk tid.

Investerare avvaktade också Federal Reserves konjunkturrapport, Beige Book, som publiceras klockan 20.00. 

Vid 15-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex liksom terminen för det bredare S&P 500 gått ned 0,1 procent. Terminen för teknikorienterade Nasdaq hade samtidigt backat 0,2 procent. 

Det är därmed tveksamt om måndagens uppgång på USA-börserna kan fortsätta. I går stängde Dow Jones såväl som S&P 500 0,4 procent högre och Nasdaq stärktes 0,6 procent.

Asienbörserna visade nedgångar överlag under onsdagen, påverkade av den ihållande oron kring handelskonflikten mellan USA och Kina. I Europa sågs däremot mindre uppgångar på de ledande börserna.

Handeln med olja präglas av osäkerhet kring den globala efterfrågan, vilket fortsatte att driva upp prisnivåerna. Opec sänkte sin efterfrågeprognos något för 2019, vilket bidrog till att lyfta terminen för WTI-oljan med drygt 1 procent och för Brentoljan med 0,4 procent.

Statistik, som presenterades före börsöppningen, visade att producentpriserna i USA oväntat sjönk 0,1 procent i augusti, jämfört med föregående månad. Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha stigit 0,2 procent, enligt Reuters.

Apple fortsatte upp med 0,3 procent i onsdagens förhandel, efter att ha stigit 2,5 procent på tisdagen. Inför onsdagens lanseringsevent råder konsensus kring att tre nya Iphone-modeller kommer att presenteras, varav en i ett något lägre prissegment och en med en större skärm. Prissättningen av de nya telefonerna är därför det som väntas tilldra sig störst intresse under kvällens event.

Snap var däremot under press i förhandeln sedan de tre analyshusen Citigroup, Jefferies och BTIG Research släppt nya rapporter med sänkta riktkurser. Aktien gick ned 5,7 procent.

Fordonsunderleverantören Wabco, som bland annat är konkurrent till Haldex, har under onsdagen flaggat för att helårets vinst per aktie kommer att hamna i den nedre halvan av det tidigare angivna prognosintervallet. Bolaget hänvisar justeringen till att den senaste tidens tilltagande "geopolitiska dynamik" har en negativ påverkan på marknader och valutor i bolagets verksamhetsregioner.

Teleoperatörerna Sprint och T-mobile stötte på patrull i sitt samgående. Amerikanska FCC har pausat sin översyn av affären, där T-Mobile köper Sprint för 26,5 miljarder dollar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies