ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

USA-börser: Apple backade på Iphone-oro

Amerikanska börser bjöd på mycket blygsamma rörelser på onsdagen, dagen efter den stora Applelanseringen.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex klättrat 0,2 procent till 22.158. Det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 2.498, och det mer tekniktunga Nasdaqs kompositindex noterades också upp 0,1 procent till 6.460.

Banker och teknikbolag lämnade tillbaka något av de framsteg branscherna upplevt tidigare i veckan. Detaljhandel och energisektorn gick starkare. Kedjan Target uppgav att den kommer att anställa betydligt mer personal inför årets stora presentsäsong, vilket har fått upp hoppet hos investerare som räknar med en stark julhandel.

Bland branscherna i S&P 500 gick energi starkast med en uppgång på 1,2 procent för branschindexet: Chevron och Conoco Phillips steg båda med cirka 1,5 procent.

Även sällanköpsvaror och telekom gick bra, med uppgångar på omkring 0,7 procent vardera.

En vinnare var varuhuskedjan Nordstrom, där ägarfamiljen ska vara nära ett beslut om att ta bolaget från börsen. Aktien har stigit på uppgifter om att ättlingar till medgrundaren John Nordstrom är beredda att köpa upp de 70 procent av aktierna man i nuläget inte äger. Aktien steg hela 6,0 procent på onsdagen.

Hårddisktillverkaren Western Digital föll 3,4 procent, sedan bolagets partner Toshiba uppgett att det vill sälja sin dataminnesverksamhet till ett konsortium lett av Bain Capital Private Equity. Western Digital vill också köpa verksamheten och har nu lämnat in en stämning för att hindra Toshiba från att sälja.

Gårdagens fokusbolag Apple backade till slut 0,8 procent. Motiv uppgavs vara att investerare oroade sig över att modellen Iphone X kommer att få en senare lanseringstidpunkt som väntas infalla först i början av november.

Tyck till