Annons

USA-börsen: Bank trotsade småtrist fredag

Fredagshandeln på de amerikanska börserna var en relativt sömnig session som stängde på minus, vilket var något lägre än öppningen. Fokus för investerare låg på centralbanksuttalanden, dollaruppgång samt nyheter kring Donald Trump.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent till 18.862. S&P 500 sjönk 0,2 procent till 2.182. Nasdaq Composite minskade 0,2 procent till 5.321.

Omsättningen på NYSE var 29 procent under 20-dagarssnittet, medan omsättningen på Nasdaq var 1 procent under 20-dagarssnittet.

"Marknaden funderar på vilken potential det finns i Trumps utlovade stimulanser. De tänker att USA kommer gå bra men problemet är att dollarn går genom taket", sade Andrew Brenner, på National Alliance Capital, till Bloomberg News.

På torsdagseftermiddagen sade Janet Yellen att centralbanken är nära att höja räntan eftersom ekonomin fortsätter att förbättras, vilket då fick den indextunga banksektorn att ta börsen högre. På fredagen fortsatte rörelsen men med begränsad kraft. Wells Fargo ökade 0,7 procent.

Vidare har Donald Trumps tidigare uttalanden om planerade stimulanser också hjälpt dollarn och räntorna på spekulation om ökad inflation. Enligt en prognosenkät från Bloomberg News är nu sannolikheten 96 procent för att Fed höjer räntan i december, upp från 80 procent före valet.

Bland de enskilda bolagen steg Salesforce 3 procent sedan CRM-bolaget höjt sin försäljningsprognos för det fjärde kvartalet, som väntas få ett lyft av fler programvaruavtal från stora kunder.

Gap var under press sedan bolaget efter torsdagens stängning släppte sin rapport för det tredje kvartalet. Detaljhandelsbolaget lyckades inte imponera på investerarna med ett resultat i linje med förväntningarna och en upprepad helårsprognos. Aktien rasade 16 procent.

Bland andra rapporterande bolag föll Abercrombie & Fitch 14 procent. Resultatet dök ned samtidigt som bolaget aviserade en rebranding.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 4 punkter till 2,33 procent.

 

image

 

Källa Infront

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?