Annons

USA borde gå med i AIIB enligt Trumps säkerhetsrådgivare

USA gjorde ett strategiskt misstag när det under president Barack Obamas ledning valde att inte delta i den nya Kina-ledda infrastrukturbanken AIIB. Det skrev James Woolsey som är nationell säkerhetsrådgivare åt Donald Trump i ett brev till South China Morning Post, rapporterar Reuters.

I brevet uttryckte James Woolsey också en förhoppning om att USA under Trumps ledning väljer att komma på andra tankar och ansluter.

AIIB lanserades av Kina och ytterligare 56 länder, däribland USA-allierade Storbritannien, Australien och Sydkorea. Japan har liksom USA valt att stå utanför.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?