USA ber EU stoppa Nord Stream 2-bygget

USA vill att Tyskland och EU stoppar bygget av den ryska gasledningen Nord Stream 2 från Ryssland till Europa. Kravet framförs av USA:s ambassadör i Tyskland, Robin Quinville. I en intervju för tyska Handelsblatt kallar han ledningen för Kremls ”politiska verktyg”.

Foto:Bernd Wuestneck

Att införa ett moratorium för bygget skulle skicka en stark signal till Ryssland om att Europa inte accepterar Rysslands ”pågående ondsinta uppförande”, säger diplomaten.

USA har upprepade gånger kritiserat gasledningen och Europas beroende av energiimport från Ryssland. Arbetet med ledningen har legat nere i nästan ett år på grund av USA:s sanktioner mot projektet men väntas återupptas inom kort.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?