Annons

USA: Affärskedjorna ökar försäljningen

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 0,7 procent vecka 35, som avslutades den 2 september, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före steg försäljningen 0,6 procent.

Bild:Colourbox

Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex. Michael P Niemira, chefekonom på The Retail Economist, sade i en kommentar att försäljningen fortsatte att öka den senaste veckan och det var lågprisbutiker som ökade mest.

"Mönstret för detaljhandeln de senaste par veckorna demonstrerade den typiska ebb och floden för shoppingen - stark för två veckor sedan och sedan märkbart dämpad. Men viktigare är att flerveckorstrenden har förbättrats sedan andra kvartalet och det är nyckeln att fokusera på", sade han.
Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?