1515

Urstark tillväxt för Svenska spels mobilspel

Statliga Svenska Spels nettospelsintäkter för det andra kvartalet uppgick till 2.167 miljoner kronor, vilket är 2,6 procent högre än samma period föregående år. Rörelseresultatet för koncernen uppgick till 1.100 miljoner, en ökning med 1,7 procent.

Svenska spels vd Lennart Käll.
Svenska spels vd Lennart Käll.Bild:Jonas Ekströmer/TT

"Årets andra kvartal präglas av en fortsatt bra tillväxt i mobilen, lyckade lanseringar och ett utökat utbud inom Tur- och Sportspel, samt förberedelser för en framtida spelmarknad", skriver vd Lennart Käll i halvårsrapporten.

Nettospelsintäkterna på nätet ökade med 19 procent, varav mobilen ökade med 50 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Nylanseringen av Vikinglotto beskrivs som en succé med en ökning på 189 procent sedan mitten av maj, och Eurojackpot ökar med 43 procent, skriver spelbolaget.

Inom Sportspel har utbudet av liveodds och liveoddssporter utökats till spel på nästan fyra gånger fler liveevent jämfört med samma period föregående år.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?